Logo Amsterdam - Nieuw-West
Kennisgeving ontwerpbestemmingsplan Park Haagseweg, Amsterdam – Nieuw-West

Het dagelijks bestuur van stadsdeel Nieuw-West van de gemeente Amsterdam maakt overeenkomstig artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat het ontwerp bestemmingsplan Park Haagseweg met bijbehorende stukken ter inzage ligt.

Met dit bestemmingsplan wordt het beleid van stadsdeel Nieuw-West vertaald in een actuele juridisch planologische regeling. Het betreft deels een conserverend en deels een ontwikkelingsplan. Zo is voor de bestaande woonwijk Park Haagseweg de huidige situatie opgenomen, terwijl ter plaatse van de voormalige politieacademie sprake is van plannen voor woningbouw en wordt het voormalige Academisch Centrum Tandheelkunde Amsterdam (ACTA) verbouwd tot studenteneenheden en een culturele broedplaats.

Het plangebied wordt begrensd door de Louwesweg aan de noordzijde, de Johan Huizingalaan aan de oostzijde, de Sloterweg aan de zuidzijde en het aanwezige groen en water vormt de westelijke begrenzing van het plangebied. Door deze groene zone loopt het Christoffel Plantijnpad.

Het ontwerp bestemmingsplan en de bijbehorende stukken liggen van donderdag 31 januari 2013 tot en met woensdag 13 maart 2013 ter inzage op de stadsdeelkantoren aan het Osdorpplein 1000, Plein ’40-’45 nr. 1 en de Pieter Calandlaan 1, geopend van 09.00 tot 16:00 uur. De genoemde stukken zijn digitaal beschikbaar op: www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn=NL.IMRO.0363.F1201BPSTD-OW01

Een ieder kan gedurende de termijn van terinzageligging schriftelijk of mondeling zienswijzen over het ontwerp bestemmingsplan naar voren brengen bij de deelraad van het stadsdeel Nieuw-West (ter attentie van mevrouw H. Philippart), Postbus 2003, 1000 CA Amsterdam. Voor het naar voren brengen van een mondelinge zienswijze kan via telefoonnummer 14 020 met de behandelend ambtenaar een afspraak worden gemaakt.

Amsterdam, 30 januari 2013

Het dagelijks bestuur van stadsdeel Nieuw-West A. Baâdoud, voorzitter.

J. Goedhart, secretaris.

Naar boven