Logo Sittard-GeleenGemeente Sittard-Geleen - Verkeersbesluit voor het aanpassen van voorrangsregeling / snelheidsregime - Houtmanstraat - Tunnelstraat Geleen

Burgemeester en wethouders van Sittard-Geleen maken bekend dat zij maatregelen gaan nemen voor het aanpassen van de voorrangsregeling en het snelheidsregime op de kruising Houtmanstraat - Tunnelstraat in Geleen.

V erkeers maatregel en

Plaatsen of aanbrengen:

  • Op de Houtmanstraat (ter hoogte van de kruising met de Tunnelstraat) het bord ‘Verleen voorrang’ (bord B06).

  • Op de Houtmanstraat (ter hoogte van de kruising met de Tunnelstraat) haaientanden.

  • Op de Tunnelstraat (vóór de kruising met de Houtmanstraat) het bord ‘Voorrangsweg’ (bord B01).

  • Op de Tunnelstraat (net na het voorsorteervak) bebording ’30 km/h-zone’ (bord A0130zb).

  • Op de Houtmanstraat (direct na het binnenrijden vanuit de Tunnelstraat) bebording ’30 km/h-zone’ (bord A0130zb).

  • Op de Houtmanstraat (direct na het binnenrijden vanuit de Tunnelstraat) zonemarkering 30 km/h op wegdek.

Verwijderen:

  • Bestaande 30 km-zone bebording op de Tunnelstraat.

  • Bestaande zonemarkering op het wegdek.

Zoals aangegeven op de bij het verkeersbesluit horende foto’s.

Overwegingen

Uit het oogpunt van de bereikbaarheid, verkeersveiligheid, goede doorstroming op gebiedsontsluitingswegen, de bescherming van de weggebruikers en passagiers, het in stand houden van de weg en de bruikbaarheid daarvan, het waarborgen van de vrijheid van verkeer, alsmede het voorkomen van door verkeer veroorzaakte overlast c.q. hinder en schade zoals bedoeld in artikel 2, lid 1, sub a t/m d, artikel 2, lid 2, sub a van de Wegenverkeerswet 1994 wordt het noodzakelijk geacht om de 30 km/zone op de Tunnelstraat pas na de kruising met de Houtmanstraat te laten beginnen en de voorrang vanuit de Houtmanstraat weer op te heffen.

De Houtmanstraat en de Tunnelstraat zijn in beheer en onderhoud bij de gemeente Sittard-Geleen en liggen binnen de bebouwde kom, zoals bedoeld in de Wegenverkeerswet 1994.

Omdat de kruising met de Houtmanstraat als onopvallend ervaren wordt, is de veiligste oplossing het opheffen van de voorrangssituatie vanuit de Houtmanstraat. In 30 km-zones is het echter regel dat er gelijkwaardige kruisingen voorkomen. Nu verkeer van rechts uit de Houtmanstraat geen voorrang meer heeft dient het begin van de 30 km-zone op te schuiven. Hierdoor gaat tevens het snelheidsregime aansluiten bij het wegbeeld en wordt voor automobilisten logischer.

Inzage en bezwaar

Wilt u het verkeersbesluit met alle bijbehorende stukken inzien? Dat kan van donderdag 18juli2013 tot en met woensdag 28 augustus 2013. Bij de balie Vergunningen in de Stadswinkel, Markt 1 in Geleen. Maandag t/m vrijdag van 9.00 tot 12.00 uur. Afspraak maken kan ook: van maandag t/m donderdag van 12.00 tot 17.00 uur en donderdag van 17.00 tot 19.00 uur.

Deze ter inzagelegging is vanuit het oogpunt van een zorgvuldige belangenafweging (afdeling 3.2 Algemene wet bestuursrecht).

Indien u als belanghebbende het niet eens bent met de inhoud van dit besluit, kunt u hiertegen gedurende de ter inzagelegging een bezwaarschrift inidienen. Stuur uw bezwaarschrift naar het college van B&W, Postbus 18, 6130 AA  SITTARD. Dit bezwaarschrift moet ondertekend zijn en tenminste het volgende bevatten: de naam en adres van de indiener, de dagtekening, een omschrijving van het besluit waartegen het bezwaar is gericht, en de gronden van het bezwaar.

Naar boven