Logo Drechterland
Vaststelling bestemmingsplan ‘Drechterland Zuid’, Drechterland

Burgemeester en wethouders maken op grond van artikel 3.8, lid 3 van de Wet ruimtelijke ordening (Wro) het volgende bekend. De gemeenteraad heeft tijdens de vergadering van 24 juni 2013 het bestemmingsplan ‘Drechterland Zuid’ gewijzigd vastgesteld.

Korte omschrijving van de inhoud van het bestemmingsplan

Het bestemmingsplan heeft betrekking op het grondgebied van de voormalige gemeente Venhuizen. Het bestemmingsplan vervangt zeventien bestemmingsplannen. Het bestemmingsplan is conserverend van aard. Het bestaande gebruik wordt bestemd, mits er geen strijd met de huidige regels bestaat. Het bevat een herziene en geactualiseerde planologisch-juridische regeling voor het gebied. Alle door de raad vastgestelde beleidsregels op het gebied van de ruimtelijke ordening zijn in de regels verwerkt. Verder zijn ontwikkelingen, die zich bij de voorbereiding van het bestemmingsplan hebben voorgedaan, in het plan verwerkt, zoals de resultaten van dertien keukentafelgesprekken.

Bij het bestemmingsplan is geen exploitatieplan vastgesteld.

PlanMER

Daarnaast is een planMER vastgesteld, waarin de milieugevolgen van het bestemmingsplan zijn opgenomen, inclusief een aantal alternatieven waarin de gevolgen van een passende beoordeling zijn voorzien.

Gewijzigde vaststelling

Bij de vaststelling zijn ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan wijzigingen op de verbeelding, in de toelichting en in de regels aangebracht, zoals die zijn vermeld in de bijlage bij het raadsbesluit.

Ter inzage

De papieren versie van het vastgestelde bestemmingsplan met de daarbij behorende stukken liggen met ingang van donderdag 18 juli 2013 gedurende zes weken (tot en met 28 augustus 2013) tijdens de kantooruren voor een ieder ter inzage bij het Omgevingsloket in het gemeentehuis van Hoogkarspel. Ook kunt u de stukken inzien via www.ruimtelijkeplannen.nl en via de gemeentelijke website www.drechterland.nl .

Beroep

Het instellen van beroep is mogelijk gedurende bovengenoemde termijn van zes weken voor belanghebbenden die:

  • een zienswijze tegen het ontwerpbestemmingsplan hebben ingebracht;

  • aantonen dat zij redelijkerwijs niet in staat zijn geweest hun zienswijze tegen het ontwerpbestemmingsplan bij de gemeenteraad kenbaar te maken;

  • beroep instellen tegen wijzigingen die de gemeenteraad bij de vaststelling van het bestemmingsplan heeft aangebracht in het ontwerp.

Beroep kan worden ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

Volgens artikel 3.8, lid 5 van de Wro treedt het bestemmingsplan in werking met ingang van de dag na afloop van de beroepstermijn (op 29 augustus 2013).

Totdat op het beroep is beslist, kan een verzoek om een voorlopige voorziening bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State worden gedaan.

Wordt dat verzoek gedaan binnen de beroepstermijn dan treedt het besluit (bestemmingsplan) niet in werking voordat op dat verzoek is beslist (artikel 8.4 Wro).

Naar boven