Logo Groningen
Mededeling van WoodSpirit van m.e.r.-plichtige activiteit, Groningen

KENNISGEVING

WoodSpirit B.V. in oprichting heeft op 5 juli 2013 bij Gedeputeerde Staten van de provincie Groningen een schriftelijke mededeling ingediend van het voornemen een inrichting op te richten die getorreficeerde (geroosterde) biomassa omzet in biosyngas als grondstof voor de productie van geavanceerde, zogenaamde 2e generatie biobrandstoffen (bijvoorbeeld biomethanol) aan de Oosterhorn in Farmsum (gemeente Delfzijl), tussen Aldel en BioMCN. Het initiatief is m.e.r.-plichtig.

Procedure

Met de mededeling is de wettelijke (uitgebreide) m.e.r.-procedure gestart. Het MER wordt opgesteld ten behoeve van de aan te vragen omgevingsvergunning en watervergunningen. Het bevoegd gezag voor de omgevingsvergunning is Gedeputeerde Staten van de provincie Groningen, voor de vergunningen ingevolge de Waterwet zijn Rijkswaterstaat Noord Nederland respectievelijk Waterschap Hunze en Aa’s het bevoegd gezag. Gedeputeerde Staten van de provincie Groningen treden zowel in de vergunningprocedure als in de m.e.r.-procedure op als coördinerend bevoegd gezag.

In de mededeling is een omschrijving gegeven van het voornemen met een globale aanduiding van de aard en de gevolgen voor het milieu (inclusief natuur). Voordat het MER kan worden opgesteld dienen de bevoegde gezagen advies te geven over de reikwijdte en het detailniveau van het MER. Ten behoeve van dit advies is het mogelijk zienswijzen in te dienen.

Terinzagelegging

De mededeling ligt tijdens kantooruren ter inzage van 22 juli tot en met 2 september 2013:

  • a. in het gemeentehuis van de gemeente Delfzijl, J. van den Kornputplein 10 te Delfzijl waar u zich kunt melden bij de balie van het Klant Contact Centrum;

  • b. in het Provinciehuis te Groningen. Hiervoor dient u zich te melden bij de balie, ingang Martinikerhof 12 Groningen.

De mededeling is ook te vinden op de website van de provincie Groningen (www.provinciegroningen.nl).

Inspraak

Een ieder kan schriftelijke zienswijzen indienen met betrekking tot het vast te stellen advies voor de reikwijdte en het detailniveau voor het MER tot en met 2 september 2013 bij Gedeputeerde Staten van de provincie Groningen, p/a Afdeling Milieuvergunningen, Postbus 610, 9700 AP te Groningen. Op verzoek kan dit ook mondeling. Daarvoor dient u een afspraak te maken via een van de onderstaande telefoonnummers.

Wettelijke adviseurs kunnen ook tot en met 2 september 2013 hun advies voor de reikwijdte en het detailniveau indienen. We hebben er voor gekozen om ook aan de Commissie voor de m.e.r in deze fase van de m.e.r.-procedure advies te vragen.

Inlichtingen

Voor nadere informatie kunt u zich wenden tot de provincie Groningen:

  • mevrouw W.H. Degenhart Drenth, (m.e.r.-coördinator), tel. 050-3164712

  • de heer P.G. van der Sleen, (projectleider), tel: 050-3164250

Naar boven