Logo Lansingerland
Gewijzigd vastgesteld bestemmingsplan ‘Hoge en Lage Bergse Bos’, Bergschenhoek, Lansingerland

Burgemeester en wethouders van Lansingerland maken overeenkomstig artikel 3.8, lid 4 van de Wet ruimtelijke ordening (Wro) bekend dat het bestemmingsplan “Hoge en Lage Bergse Bos” met identificatienummer NL.IMRO.1621.BP0122-VAST door de gemeenteraad gewijzigd is vastgesteld op 27 juni 2013. De raad heeft besloten om geen exploitatieplan vast te stellen.

Het bestemmingsplan is ambtshalve en naar aanleiding van zienswijzen gewijzigd vastgesteld. Een volledig overzicht van de wijzigingen die bij de vaststelling zijn aangebracht is opgenomen in de Nota zienswijzen en ambtshalve wijzigingen.

Beschrijving bestemmingsplan

Het plangebied van het bestemmingsplan Hoge en Lage Bergse Bos betreft de recreatiegebieden Hoge en Lage Bergse Bos gelegen langs de Rotte ten zuiden van de kern Bergschenhoek. Het plangebied wordt globaal begrensd door de gemeentegrens met Rotterdam, de Rotte, de Kooilaan, het Stekelzwampad, de Hoekesekade, de Kromme Tochtweg, het Egelpad en de Bosweg.

Inzage

Het raadsbesluit, het gewijzigd vastgestelde bestemmingsplan en de bijbehorende stukken liggen vanaf 8 augustus tot en met 19 september ter inzage.

De stukken zijn digitaal beschikbaar gesteld en kunt u raadplegen op www.ruimtelijkeplannen.nl als u zoekt op de naam van het plan of het identificatienummer (ID). Daarnaast zijn de stukken ook in te zien op de gemeentelijke website: www.lansingerland.nl onder Wonen en omgeving (Bestemmingsplannen – Lopende procedures Bergschenhoek). Tot slot liggen de stukken ter inzage in het gemeentehuis te Bergschenhoek, Tobias Asserlaan 1, op werkdagen vanaf 9.00 uur tot 17.00 uur, op dinsdagavond van 18.00 uur tot 20.00 uur en op zaterdagmorgen van 9.00 uur tot 12.00 uur en in Bleiswijk, Dorpsstraat 7, op maandag en woensdag van 13.00 uur tot 17.00 uur en op vrijdagavond van 18.00 uur tot 20.00 uur.

Als u de betreffende stukken buiten de openingstijden wilt inzien of een nadere toelichting wenst op de betreffende stukken, dan dient u telefonisch een afspraak te maken via telefoonnummer 14 010.

Beroep

Uitsluitend belanghebbenden kunnen beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20019, 2500 EA in Den Haag. U dient dan:

  • tijdig bij de gemeenteraad een zienswijze naar voren te hebben gebracht over het ontwerpbestemmingsplan;

  • redelijkerwijs niet te verwijten te zijn dat u geen zienswijze over het ontwerpbestemmingsplan naar voren heeft kunnen brengen;

  • door een wijziging van het bestemmingsplan bij de vaststelling ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan in een ongunstiger positie te zijn gebracht.

De beroepstermijn bedraagt zes weken en begint met de dag na terinzagelegging. Het bestemmingsplan treedt in werking met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt. Als u tegen een besluit beroep instelt, heeft dit geen schorsende werking. Indien gedurende de bovenstaande beroepstermijn bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State tevens een verzoek om voorlopige voorziening is gedaan, treedt het bestemmingsplan niet eerder in werking dan het moment waarop op dit verzoek om voorlopige voorziening is beslist.

Naar boven