Logo De Ronde Venen
Vaststelling uitwerkingsplan ‘fase 1a Westerheul IV’, De Ronde Venen

Burgemeester en wethouders van De Ronde Venen maken ingevolge artikel 3.6 en 3.9a van de Wet ruimtelijke ordening en afdeling 3.4 (uniforme openbare voorbereidingsprocedure) van de Algemene wet bestuursrecht bekend, dat zij op 9 juli 2013 het uitwerkingsplan ‘fase 1a Westerheul IV’ hebben vastgesteld.

Uitwerkingsplan

Westerheul IV is een toekomstige woonwijk gelegen in Vinkeveen en wordt begrensd door de weg Voorbancken, Mijdrechtsedwarsweg, bedrijventerrein Voorbancken en de oude spoordijk. Het onherroepelijke bestemmingsplan ‘Westerheul IV’ kent aan het plangebied van dit nieuwbouwproject de uit te werken bestemming woondoeleinden toe. Met het vastgestelde uitwerkingsplan wordt invulling gegeven aan een deel van de benodigde uitwerking en wordt de bouw van 26 afbouwwoningen mogelijk gemaakt.

Ter inzage

Het uitwerkingsplan is eenvoudig te downloaden via www.derondevenen.nl onder Bekendmakingen.

De papieren versie van het uitwerkingsplan is in te zien bij de balie Omgevingszaken in de centrale hal van het gemeentehuis, de openingstijden zijn: maandag tot en met donderdag van 8.30 tot 16.00 uur en vrijdag van 8.30 tot 12.30 uur. Telefonisch is het gemeentehuis te bereiken op maandag tot en met donderdag tussen 8.30 uur en 17.00 uur en vrijdag tussen 8.30 en 12.30 uur via T. 0297 29 16 16.

Het vastgestelde uitwerkingsplan ligt ter inzage van 19 juli tot en met 29 augustus 2013.

Beroep

Tijdens de termijn van terinzagelegging kan beroep worden ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20019, 2500 EA Den Haag tegen het genomen besluit tot vaststelling door:

  • een belanghebbende die op tijd een zienswijze bij het college heeft ingediend tegen het uitwerkingsplan;

  • een belanghebbende die niet verweten kan worden dat hij/zij niet op tijd een zienswijze heeft ingediend;

Voor het instellen van beroep is een griffierecht verschuldigd.

Voorlopige voorziening

Indien beroep is ingesteld, en er tijdelijke maatregelen nodig worden bevonden waarmee niet tot de uitspraak op het beroepschrift kan worden gewacht, kan een verzoek om voorlopige voorziening worden ingediend. Een verzoek om voorlopige voorziening moet worden gedaan bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Hiervoor is separaat een griffierecht verschuldigd.

Inwerkingtreding van het besluit

Het besluit tot vaststelling van het uitwerkingsplan treedt in werking met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt. Indien binnen deze termijn een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend bij de voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State treedt het besluit niet in werking alvorens op het verzoek is beslist.

Naar boven