Logo Pekela
Beheersverordening Buitengebied Pekela vastgesteld, Pekela

Burgemeester en Wethouders van de gemeente Pekela maken bekend, dat de gemeenteraad op grond van art. 3.38 van de Wet ruimtelijke ordening bij besluit van 2 juli 2013 een beheersverordening voor het buitengebied heeft vastgesteld.

Inhoud van het plan

De gemeente werkt aan het actualiseren van alle bestemmingsplannen. Voor het bebouwde gebied is dat nagenoeg afgerond. De beheersverordening geldt voor die delen van het buitengebied waarvoor per 1 juli 2013 geen recent bestemmingsplan is vastgesteld.

De beheersverordening voorziet in een actuele juridisch-planologische regeling voor het verordeningsgebied. De beheersverordening treedt voor het verordeningsgebied in de plaats van het bestemmingsplan Landelijk gebied Oude Pekela en het bestemmingsplan Buitengebied Nieuwe Pekela.

In de beheersverordening wordt het beheer van dat gebied in overeenstemming met het geldende beleid en het bestaande feitelijke of planologisch toelaatbare gebruik geregeld. De beheersverordening maakt geen nieuwe ruimtelijke ontwikkelingen mogelijk die planologisch nog niet eerder waren toegestaan of die zijn uitgesloten op grond van de provinciale omgevingsverordening.

Inwerkingtreding en inzage

De beheersverordening treedt in werking met ingang van 11 juli 2013 en kan vanaf die datum met bijbehorende stukken worden ingezien in het gemeentehuis. Informatie over de locatie en de openingstijden van het gemeentehuis kunt u vinden op www.pekela.nl .

Ook is de beheersverordening digitaal te raadplegen via www.pekela.nl , in het menu Actueel, onder Bekendmakingen en via www.ruimtelijkeplannen.nl . (een rechtstreekse link is te vinden op de website van de gemeente)

Bezwaar / Beroep

Het is niet mogelijk om bezwaar dan wel beroep aan te tekenen tegen het besluit tot vaststelling van de beheersverordening.

Meer informatie?

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de gemeente.

Naar boven