Logo Laren
Vastgesteld bestemmingsplan ‘Laren-West’, Laren (NH)

De gemeenteraad van Laren heeft bij besluit van 26 juni 2013 het bestemmingsplan ‘Laren-West’ gewijzigd vastgesteld op grond van artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening. Het bestemmingsplan heeft het ID-nummer: NL.IMRO.0417.L017BPLarenWest-2101 .

Het plangebied

Het plangebied van het bestemmingsplan Laren-West beslaat het westelijk gedeelte van de gemeente Laren. Het gebied wordt begrensd door de Naarderstraat aan de Noordzijde en sluit vervolgens aan op de begrenzing van het plangebied van de bestemmingsplannen ‘Centrum’, ’Zevenend’ (grens Zevenenderdrift) en ‘Natuurgebied’ (grens Westerheide). Het bestemmingsplan ‘Hoefloo 20a’ hoort niet bij het plangebied van Laren-West. Hiervoor zal een aparte ruimtelijke procedure doorlopen worden.

Terinzagelegging

Het gewijzigd vastgesteld bestemmingsplan ligt vanaf 15 juli 2013 tot en met 26 augustus 2013 ter inzage. U kunt het plan inzien bij het loket Bouwen en Wonen in het kantoor van de BEL Combinatie, Zuidersingel 5 in Eemnes. U kunt hier terecht op maandag, dinsdag en donderdag van 08.30 tot 12.30 uur en op afspraak. Ook is het bestemmingsplan te raadplegen via de website (www.laren.nl ) en via www.ruimtelijkeplannen.nl .

Gewijzigde vaststelling

De wijzigingen die de raad bij vaststelling heeft aangebracht ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan volgen uit ingediende zienswijzen en een viertal ambtelijke wijzigingen. Hiervoor wordt u verwezen naar de nota van zienswijzen/vaststellingsrapport.

Beroepsmogelijkheid

Gedurende de bovengenoemde termijn van 6 weken kan beroep ingesteld worden bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA, ’s-Gravenhage door:

  • een belanghebbende die kan aantonen dat hij redelijkerwijs niet in staat was zijn zienswijze over het ontwerpbestemmingsplan bij de gemeenteraad in te dienen; en

  • een belanghebbende die het niet eens is met de wijzigingen die bij de vaststelling van het bestemmingsplan ten opzichte van het ontwerp zijn aangebracht.

Voorlopige voorziening artikel 8.4 Wet ruimtelijke ordening

Het indienen van een beroepschrift betekent niet dat het vastgestelde bestemmingsplan niet in werking kan treden. Om de werking van het besluit op te schorten moet een voorlopige voorziening aangevraagd worden. Een verzoek hiertoe kan worden ingediend bij de Voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA, ’s-Gravenhage.

Naar boven