Logo Delfzijl
Vastgestelde beheersverordening ‘Biessumerwaard’, Delfzijl

De raad heeft op 4 juli 2013 de beheersverordening ‘Biessumerwaard’, Delfzijl vastgesteld.

De beheersverordening vervangt het bestemmingsplan ‘Biessumerwaard’. Het geldende bestemmingsplan is ouder dan tien jaar en er is een wettelijke verplichting uit de Wet ruimtelijke ordening (Wro) om plannen die ouder zijn dan tien jaar voor 1 juli 2013 te actualiseren.

Volgens de Wet Ruimtelijke ordening (Wro) kan de gemeente een beheersverordening vaststellen.

Een beheersverordening is vergelijkbaar met een bestemmingsplan en is bedoeld voor gebieden waar geen ruimtelijke ontwikkelingen worden voorzien. In de beheersverordening wordt het beheer van dat gebied overeenkomstig het bestaande gebruik geregeld. Een beheersverordening legt namelijk de bestaande situatie vast. De Wro bevat geen procedurevoorschriften voor het vaststellen van een beheersverordening.

Inzien

De vastgestelde beheersverordening met plannummer NL.IMRO.0010.20BV-VG01 is vanaf vandaag in te zien via www.delfzijl.nl, ‘Bestuur en Beleid’, ‘Ruimtelijke Plannen’ (onder Beleid), ‘Bestemmingsplannen en beheersverordeningen’. Ook is de verordening in te zien in het gemeentehuis bij afdeling Ontwikkeling, waar u zich kunt melden bij de receptie van het Klant Contact Centrum. De digitale versie van een beheersverordening is juridisch bindend. Bij een verschil tussen de digitale en de papieren versie geldt de digitale beheersverordening.

Beroep

Tegen de vastgestelde beheersverordening kan geen beroep worden ingesteld.

Inwerkingtreding

De vastgestelde beheersverordening is met terugwerkende kracht op 1 juli 2013 in werking getreden.

Delfzijl, 10 juli 2013

Naar boven