Logo Gorinchem
Vaststelling beheersverordening ‘A15/A27 en Betuweroute’, Gorinchem

Burgemeester en wethouders van de gemeente Gorinchem maken, op grond van artikel 3.38 van de Wet ruimtelijke ordening (Wro), bekend dat de gemeenteraad in haar vergadering van 27 juni 2013 de beheersverordening “A15/A27 en Betuweroute” met identificatienummer NL.IMRO.0512.BV2012128-4001 heeft vastgesteld.

Besluitgebied

Het besluitgebied van de beheersverordening bestaat uit de rijkswegen A15 en A27 alsmede de Betuweroute en de direct aangrenzende gronden aan weerszijden van deze (spoor)wegen, voor zover gelegen binnen de gemeentegrenzen van de gemeente Gorinchem.

Aanleiding Beheersverordening

Een beheersverordening is vergelijkbaar met een bestemmingsplan, maar is bedoeld voor gebieden waar nauwelijks tot geen ontwikkelingen worden voorzien. Een beheersverordening legt namelijk de bestaande situatie vast. Voor de A15, de A27 en de Betuweroute gelden momenteel verouderde bestemmingsplannen. Omdat op en langs deze wegen de eerstkomende jaren geen nieuwe ontwikkelingen worden voorzien, is de beheersverordening een geschikt instrument om deze gebieden te voorzien van een actueel en handhaafbaar planologisch-juridisch kader.

Inhoud Beheersverordening

De ontwerp Beheersverordening bestaat uit een verbeelding (de kaart), regels en een toelichting. De juridische systematiek van deze beheersverordening sluit aan bij de juridische systematiek van bestemmingsplannen in de gemeente Gorinchem. De beheersverordening is opgesteld alsof het een bestemmingsplan is. Dit is gedaan in verband met uniformiteit en gebruiksvriendelijkheid van de beheersverordening.

Inwerkingtreding beheersverordening

De beheersverordening treedt op woensdag 10 juli 2013 in werking.

Ter inzage

De beheersverordening wordt vanaf woensdag 10 juli 2013 digitaal beschikbaar gesteld op de landelijke voorziening. Via www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?woonplaats=gorinchem komt u in het grondgebied van de gemeente Gorinchem.

Op de gemeentelijke website www.gorinchem.nl -> “Wonen & Verkeer” -> “Ruimtelijke ordening” -> “De Beheersverordeningen” onder de kop “Vastgesteld” staat een rechtstreekse link naar de digitale beheersverordening op de landelijke voorziening.

De vastgestelde beheersverordening kan ook elke werkdag worden ingezien tijdens de openingsuren van het stadhuis (informatiehoek), Stadhuisplein 1 in Gorinchem.

Bezwaar- en beroepsmogelijkheden

Het is niet mogelijk om beroep dan wel bezwaar aan te tekenen tegen de beheersverordening.

Verkrijgen informatie

Voor het verkrijgen van informatie over de beheersverordening kunt u contact opnemen met de heer P. van der Werff van de afdeling Ruimtelijke en Economische Ontwikkeling, via telefoonnummer 0183 – 65 93 05. E-mailen kan naar p.vanderwerff@gorinchem.nl

Gorinchem, 9 juli 2013

Burgemeester en wethouders van Gorinchem

Naar boven