Logo Dongen
Wijzigingsplan ‘Klein Dongenseweg 51 Dongen’, Dongen

Wet ruimtelijke ordening.

Wijzigingsplan ‘Klein Dongenseweg 51 Dongen’, gemeente Dongen

Burgemeester en wethouders van Dongen hebben het bestemmingsplan ‘Klein Dongenseweg 51 Dongen’ vastgesteld. Het bestemmingsplan (wijzigingsplan) voorziet in het vergroten van het bouwvlak ten behoeve van de aanwezige melkveehouderij. Daardoor wordt het mogelijk nieuwe sleufsilo’s te realiseren. Het geldende bestemmingsplan Buitengebied Dongen biedt de mogelijkheid om het bestemmingsplan te wijzigen ten behoeve van vergroting van het bouwvlak voor een agrarisch bedrijf. De beoogde ontwikkeling past binnen de uitgangspunten van het provinciaal en gemeentelijk beleid.

Geen vaststelling exploitatieplan

Op grond van artikel 6.12 Wro is de gemeenteraad in beginsel verplicht om gelijktijdig met het wijzigingsplan een exploitatieplan vast te stellen. Aangezien het kostenverhaal van dit plan op een andere wijze is verzekerd, namelijk via het afsluiten van een anterieure exploitatieovereenkomst, is het vaststellen van een exploitatieplan niet nodig.

Ter inzage

Het vaststellingsbesluit met de hierbij behorende stukken liggen met ingang van vrijdag 12 juli 2013 tot en met donderdag 22 augustus 2013 ter inzage bij de balie Bouwen en Milieu in de hal van het gemeentehuis, Hoge Ham 62 te Dongen.

De openingstijden van deze balie zijn:

  • maandag tot en met vrijdag van 8.30 uur tot 12.30 uur

  • maandag tot en met donderdag van 13.30 uur tot 16.00 uur (alleen op afspraak via tel. 14 0162)

  • donderdag tevens van 17.00 uur tot 20.00 uur.

Het bestemmingsplan en de bijbehorende stukken zijn tevens digitaal in te zien via www.dongen.nl/plannen en projecten/ Klein Dongenseweg 51/vastgesteld bestemmingsplan of via www.ruimtelijkeplannen.nl

Rechtsmiddelen

Naar aanleiding van het ontwerpbestemmingsplan geen zienswijzen ingediend. Dat betekent, dat tegen het vastgestelde bestemmingsplan met ingang van 12 juli 2013 tot en met 22 augustus 2013 alleen beroep kan worden ingesteld door een belanghebbende die aantoont dat hij of zij redelijkerwijs niet in staat is geweest zich overeenkomstig artikel 3.9a van de Wet ruimtelijke ordening tot het college van burgemeester en wethouders te wenden.

Een beroepschrift dient te worden gericht aan de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Gedurende de beroepstermijn kan desgewenst bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de raad van State een verzoek om een voorlopige voorziening worden ingediend. Het beroepschrift en een eventueel verzoek om een voorlopige voorziening moet worden ondertekend en worden voorzien van naam en adres van de indiener, de dagtekening, een omschrijving van het besluit waartegen het beroep is gericht en de gronden van het beroep. Voor het instellen van beroep en het verzoeken om een voorlopige voorziening is griffierecht verschuldigd.

Inwerkingtreding bestemmingsplan

Het besluit tot wijziging van het bestemmingsplan treedt in werking met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt. Indien gedurende de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening is gedaan, wordt de werking van het besluit opgeschort totdat op het verzoek is beslist.

Informatie

Voor nadere informatie over het wijzigingsplan kunt u contact opnemen met de heer M.G. Boonekamp van het team Ruimtelijk Beleid, telefoonnummer: 14 0162, e-mail: mboonekamp@dongen.nl

Naar boven