Logo Sliedrecht
Vastgestelde beheersverordening Watertorenterrein, Sliedrecht

Burgemeester en wethouders van Sliedrecht maken bekend dat de gemeenteraad op 26 juni 2013 de beheersverordening Watertorenterrein met ID-nummer NL.IMRO.0610.bvo01watertoren-3001 heeft vastgesteld.

Inhoud en plangebied

De gemeente heeft geconstateerd dat het niet lukt om voor 1 juli 2013 een bestemmingsplan voor de ontwikkeling van het Watertorenterrein vast te stellen. Daarom is besloten om over te gaan op een alternatief scenario. Voor het Watertorenterrein en de achterliggende woningen en andere panden aan de Rivierdijk 98 t/m 234 (die binnen de invloedssfeer van de ontwikkeling van het Watertorenterrein liggen) wordt, in afwachting van de woningbouwontwikkeling van het Watertorenterrein, een tijdelijke beheersverordening vastgesteld.

De beheersverordening legt de ruimtelijke mogelijkheden uit de geldende bestemmingsplannen en het bestaande gebruik vast. Dit betekent dat panden met bijvoorbeeld een woonfunctie ook als zodanig worden aangewezen. Daarnaast regelt de beheersverordening evenals een bestemmingsplan de mogelijkheden voor het bouwen in de achtertuin of het plaatsen van een aanbouw aan de woning. Voor het Watertorenterrein blijven de regels van het nu geldende bestemmingsplan van kracht.

De looptijd van de beheersverordening wordt bepaald op maximaal twee jaar. Dit betekent dat binnen deze periode de besluitvorming rond het bestemmingsplan Watertorenterrein plaats dient te vinden. De beheersverordening is van kracht tot het moment waarop een bestemmingsplan voor het Watertorenterrein wordt vastgesteld.

Ter inzage

In overeenstemming met artikel 3.38 van de Wet ruimtelijke ordening ligt het plan vanaf 5 juli 2013 tijdens kantooruren zes weken, dus tot 16 augustus 2013, ter inzage in het gemeentekantoor, Industrieweg 11.

U kunt het bestemmingsplan ook inzien op www.ruimtelijkeplannen.nl. Op deze website selecteert u het tabblad ‘Bestemmingsplannen’, waarna u de mogelijkheid heeft om het bestemmingsplan op te roepen op het scherm, bijvoorbeeld door de naam van het bestemmingsplan in te typen of te zoomen op de kaart.

Het bestemmingsplan, de omgevingsvergunning en het besluit hogere grenswaarden zijn als PDF te raadplegen op de website van de gemeente, www.sliedrecht.nl, via: Plannen en projecten -> Ruimtelijke Plannen -> Beheersverordeningen

Mogelijkheid beroep

Tegen het vastgestelde bestemmingsplan kan tijdens de terinzageligging beroep worden ingesteld bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State door een belanghebbende die tijdig zijn zienswijze op het ontwerpbestemmingsplan heeft ingebracht, door een belanghebbende die redelijkerwijs niet kan worden verweten dat hij dit niet heeft gedaan en door een ieder tegen de wijzigingen van het bestemmingsplan ten opzichte van het ontwerp. Het adres van de Raad van State is: Postbus 20019, 2500 EA in Den Haag. Voor het instellen van beroep zijn griffierechten verschuldigd.

Voorlopige voorziening

Een ingesteld beroep schorst de werking van het besluit niet op. Als een spoedeisend belang aanwezig is, kan door de indiener van een beroepschrift een afzonderlijk verzoek om voorlopige voorziening worden ingediend bij de voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State. Ook hiervoor zijn griffierechten verschuldigd.

Naar boven