Logo Tholen
Vaststelling bestemmingsplannen Havengebied Sint-Annaland, Tholen

Het hoofd van de afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling van de gemeente Tholen maakt, krachtens door burgemeester en wethouders van die gemeente aan hem verleend mandaat, het volgende bekend.

De gemeenteraad heeft in zijn vergadering van 27 juni 2013 op grond van artikel 3.1 Wet ruimtelijke ordening de volgende bestemmingsplannen gewijzigd vastgesteld:

  • Het bestemmingsplan 'Havenplateau, Sint-Annaland' (kenmerk NL.IMRO.0716.bphavenplatANL-VG01 ), bestaande uit regels, verbeeldingen (kaarten) en een toelichting met bijlagen;

  • Het bestemmingsplan 'Havenplein, Sint-Annaland' (kenmerk NL.IMRO.0716.bphavenpleinANL-VG01 ), bestaande uit regels, verbeeldingen (kaarten) en een toelichting met bijlagen;

  • Het bestemmingsplan 'Kleine Suzannapolder, Sint-Annaland' (kenmerk NL.IMRO.0716.bpklsuzpolderANL-VG01 ), bestaande uit regels, verbeeldingen (kaarten) en een toelichting met bijlagen;

Plangebied en doelstelling.

Het totale plangebied van de drie bestemmingsplannen omvat het Havengebied te Sint-Annaland. Dit gebied is in 3 deelgebieden opgesplitst te weten, het Havenplateau, het Havenplein en de Kleine Suzannapolder.

De bestemmingsplannen voor het Havenplateau en het Havenplein hebben ten doel het plangebied om te vormen tot woongebied met commerciële voorzieningen. Met betrekking tot de Kleine Suzannapolder betreft het deels een actualisering van het bestaande bestemmingsplan en deels een omvorming tot woongebied.

Ter inzage

De gewijzigd vastgestelde bestemmingsplannen met de daarop betrekking hebbende stukken liggen met ingang van 5 juli 2013 tot en met 15 augustus 2013 ter inzage tijdens de openingsuren in de openbare leesruimte van het gemeentehuis, Hof van Tholen 2 te Tholen. U kunt de bestemmingsplannen ook digitaal bekijken op www.ruimtelijkeplannen.nl . Daarnaast kunt u het bestemmingsplannen, inclusief bijbehorende stukken/bijlagen, in pdf-formaat bekijken op de gemeentelijke website www.tholen.nl . Voor inlichtingen over een en ander kunt u tijdens kantooruren bellen naar de heer ing. P.A. Quist, telefoonnummer 0166-668235.

Beroepsmogelijkheid

Tegen de vaststellingsbesluiten van de bestemmingsplannen kan beroep worden ingesteld door:

  • een belanghebbende die tijdig een zienswijze kenbaar heeft gemaakt tegen het ontwerp(besluit);

  • een belanghebbende die kan aantonen redelijkerwijs niet in staat te zijn geweest tijdig een zienswijze in te brengen tegen het ontwerp(besluit);

  • een belanghebbende die zich niet kan verenigen met de door gemeenteraad bij de vaststelling aangebrachte wijzigingen ten opzichte van het ontwerp.

Het beroepschrift moet worden gezonden aan de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 AE te 's-Gravenhage. De beroepstermijn vangt aan op 6 juli 2013 en loopt tot en met 16 augustus 2013.

Inwerkingtreding raadsbesluit

De raadsbesluiten treden in werking daags na afloop van de beroepstermijn. Indien gedurende de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening bij de voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State is gedaan, wordt de werking van het besluit opgeschort totdat op het verzoek is beslist. Bij toewijzing van het verzoek geeft de voorzitter van de afdeling aan op welke onderdelen van het plan de voorlopige voorziening betrekking heeft.

Tholen, 4 juli 2013

Burgemeester en wethouders van Tholen, namens dezen, het hoofd van de afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling G. Vos

Naar boven