Logo Simpelveld
Kennisgeving vaststelling bestemmingsplan Gasthof te Bocholtz, Simpelveld

Burgemeester en wethouders van Simpelveld maken bekend dat de gemeenteraad bij besluit van 27 juni 2013 het bestemmingsplan “Gasthof te Bocholtz” heeft vastgesteld.

Het bestemmingsplan maakt het mogelijk om tien levensloopbestendige appartementen met parkeerplaatsen en een compact plein te realiseren aan de Gasthof (tegenover de Plus supermarkt) in Bocholtz. Dit is kadastraal bekend als gemeente Simpelveld, sectie G nummers 1929, 219 en 1928.

Het vastgestelde bestemmingsplan ligt op grond van artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening vanaf 11 juli 2013 gedurende zes weken voor een ieder ter inzage tijdens de openingstijden in het gemeentehuis aan de Markt 1 in Simpelveld.

Gemeenten zijn vanaf 1 januari 2010 verplicht bestemmingsplannen digitaal beschikbaar te stellen. U kunt het digitale bestemmingsplan raadplegen op de website www.ruimtelijkeplannen.nl . Via de gemeentelijke website www.simpelveld.nl kunt u eveneens een link vinden naar het bestemmingsplan.

Tegen het besluit omtrent vaststelling kan gedurende de hiervoor genoemde zes weken beroep bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State worden ingesteld door:

  • belanghebbenden die tijdig een zienswijze hebben ingediend tegen het ontwerpbestemmingsplan;

  • belanghebbenden die kunnen aantonen daartoe redelijkerwijs niet in staat te zijn geweest;

  • belanghebbenden die bezwaren hebben tegen wijzigingen die bij de vaststelling van het bestemmingsplan zijn aangebracht.

Het beroepschrift moet schriftelijk worden ingediend bij de Afdeling bestuursrechtspraak

van de Raad van State, postbus 20019, 2500 AE ’s-Gravenhage. Indien beroep wordt ingediend, kan tevens een verzoek om voorlopige voorziening worden ingediend bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Voor zowel het beroepschrift, als het verzoekschrift is griffierecht verschuldigd.

Het bestemmingsplan treedt in werking met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt, tenzij binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend. Het besluit treedt niet in werking alvorens op het verzoek is beslist.

Voor meer informatie kunt u bellen met de afdeling Leefomgeving, telefoonnummer (045) 5448311.

Simpelveld, 28 juni 2013.

Naar boven