Logo Schoonhoven
Gewijzigd vastgesteld bestemmingsplan Schoonhoven Noord, Schoonhoven

Burgemeester en wethouders van Schoonhoven maken ingevolge artikel 3.8 Wet ruimtelijke ordening bekend dat de gemeenteraad op 30 mei 2013 het bestemmingsplan Schoonhoven Noord gewijzigd heeft vastgesteld.

Het plangebied wordt globaal begrensd door de Opweg in het noorden, de Leeghwaterstraat, het Franklinpad en de Zernikelaan in het westen, de provinciale weg N 210 in het zuiden en het Vinkenpad in het oosten.

Het gebied bestaat uit een aantal verouderde uitwerkings- en bestemmingsplannen die nu zijn vervangen door één nieuw bestemmingsplan.

Het bestemmingsplan is hoofdzakelijk conserverend van aard.

Als nieuwe ontwikkeling is wel de mogelijkheid opgenomen voor het realiseren van een nieuwe moskee aan de Mr. Kesperstraat.

Het bestemmingsplan is ten opzichte van het ontwerpplan gewijzigd vastgesteld.

Een aantal zienswijzen heeft aanleiding gegeven tot het wijzigen van de regels, verbeelding en de toelichting van het plan. Ambtshalve zijn de regels, verbeelding en toelichting ook op en aantal punten gewijzigd. In het raadsbesluit en de daarbij behorende nota zienswijzen en wijzigingen zijn alle wijzigingen nader aangegeven.

Het raadsbesluit tot vaststelling van het bestemmingsplan met de bijbehorende stukken ligt met ingang van 3 juli 2013 gedurende 6 weken voor een ieder ter inzage in het stadhuis, Haven 37 te Schoonhoven.

Het bestemmingsplan met de bijbehorende stukken is ook digitaal te raadplegen op www.ruimtelijkeplannen.nl met idn NL.IMRO.0608.BPSchoonhovenN-VG01 en via een directe link op de website van de gemeente www.schoonhoven.nl

Gedurende bovengenoemde termijn van 6 weken van ter inzage ligging kan tegen het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan beroep worden ingesteld door belanghebbenden die tijdig bij de raad een zienswijze over het ontwerpplan naar voren hebben gebracht danwel kunnen aantonen dat zij daartoe redelijkerwijs niet in staat zijn geweest. Verder kunnen belanghebbenden beroep instellen tegen de door de raad bij de vaststelling van het bestemmingsplan aangebrachte wijzigingen.

Het beroep moet worden gericht aan de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan treedt in werking daags na afloop van de beroepstermijn. Degene die beroep instelt kan een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Indien binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend treedt het besluit niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.

Naar boven