Logo Gelderland
Inpassingsplan Traverse Dieren, Gelderland

Gedeputeerde Staten (GS) van Gelderland maken bekend dat Inpassingsplan Traverse Dieren door Provinciale Staten op 26 juni 2013 gewijzigd is vastgesteld.

Het Inpassingsplan Traverse Dieren met de daarbij horende stukken liggen met ingang van 4 juli 2013 tot het einde van de beroepstermijn ter inzage bij:

  • bij de provincie Gelderland in het informatiecentrum in het Huis der Provincie, Markt 11 te Arnhem op werkdagen van 08.30 tot 16.30 uur;

  • bij de gemeente Rheden, bij de balie van de afdeling Inwonerszaken in het Gemeentehuis, Hoofdstraat 3 te De Steeg, van maandag tot en met donderdag van 08.30 tot 15.00 uur en op vrijdag van 08.30 tot 12.30;

  • bij het Gemeentelijk Servicecentrum Dieren, Ericaplein 5A, 6951 CN Dieren, op maandag van 13.00 tot 17.00 uur en op dinsdag tot en met vrijdag van 10.30 tot 17.00;

  • op de website www.gelderland.nl/traversedieren .

Het gewijzigd vastgestelde inpassingsplan is tevens in elektronische vorm te raadplegen op de landelijke website:

http://www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn=NL.IMRO.9925.IPTraverseDieren-VST1

Inpassingsplan Traverse Dieren

Het inpassingsplan Traverse Dieren maakt de reconstructie van de provinciale weg N348 en N786 door de kern Dieren mogelijk. Het plangebied is gelegen in de gemeente Rheden. De zuidwestzijde van het plangebied wordt begrensd door de kruising Ellecomsedijk-Arnhemsestraatweg bij Ellecom. De kruising van de N348 met het Apeldoorns Kanaal begrenst de oostzijde van het plangebied. De noordzijde wordt begrensd door de kruising van de Kanaalweg met de Spankerenseweg.

Instellen beroep

Met ingang van 5 juli 2013 kan gedurende zes weken, oftewel tot en met 15 augustus 2013, beroep worden ingesteld door:

  • belanghebbenden die een zienswijze hebben kenbaar gemaakt bij Provinciale Staten;

  • belanghebbenden die aan kunnen tonen redelijkerwijs niet in staat te zijn geweest om een zienswijze bij Provinciale Staten in te dienen.

Het beroepschrift dient te worden gericht aan: Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage.

Overige belanghebbenden, die geen zienswijzen hebben ingediend, kunnen beroep aantekenen tegen alle wijzigingen in de definitieve besluiten ten opzichte van het ontwerpinpassingsplan. Deze wijzigingen zijn beschreven in de Nota Zienswijzen bij het inpassingsplan.

Het inpassingsplan treedt in werking na afloop van de hiervoor genoemde termijn voor het indienen van beroep. Binnen deze termijn kan tevens een verzoek om voorlopige voorziening worden ingediend bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak. In dat geval wordt de werking van het besluit opgeschort tot dat op het verzoek is beslist.

Op het besluit van Provinciale Staten is afdeling 2 (Procedures) van hoofdstuk 1 van de Crisis- en herstelwet van toepassing. Voor wat betreft het indienen van een beroepschrift betekent dit dat:

  • a. de beroepsgronden in het beroepschrift moeten worden opgenomen;

  • b. de beroepsgronden na afloop van de beroepstermijn niet meer kunnen worden aangevuld en het beroep niet-ontvankelijk wordt verklaard, indien binnen de beroepstermijn geen gronden zijn ingediend.

Voor het behandelen van het beroepschrift en voor het behandelen van een verzoek om een voorlopige voorziening wordt griffierecht geheven. Over de hoogte en de wijze van betaling van het griffierecht kunt u informatie verkrijgen bij de Raad van State, telefoonnummer (070) 426 44 26.

De Wro (Wet ruimtelijke ordening) bepaalt dat de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State uitspraak doet binnen twaalf maanden na afloop van de beroepstermijn. De beslistermijn wordt in dit geval door de Crisis- en herstelwet ingekort tot een half jaar.

Meer informatie

Zaaknr: 2008-004398

Arnhem, 3 juli 2013

Gedeputeerde Staten van Gelderland.

Naar boven