Logo Valkenburg aan de Geul
Vaststelling Wijzigingsplan ‘Regenwaterbuffer Heek’ en verleende omgevingsvergunning voor dit project, Valkenburg aan de Geul

Burgemeester en wethouders van Valkenburg aan de Geul maken ingevolge artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat zij op 21 mei 2013 het wijzigingsplan 'Regenwaterbuffer Heek' hebben vastgesteld.

Wijzigingsplan

Het wijzigingsplan heeft betrekking op de mogelijkheid tot het realiseren van een regenwaterbuffer aan de Hekerweg in Valkenburg aan de Geul.

De Wet ruimtelijke ordening maakt het mogelijk dat gemeenten efficiënter en sneller kunnen besluiten over ruimtelijke projecten via toepassing van de coördinatieregeling van artikel 3.30 Wro. Met de coördinatieregeling kunnen de voorbereiding, bekendmaking en vaststelling van samenhangende vergunningen en procedures worden gebundeld. Door het toepassen van de coördinatieregeling op grond van de Wet ruimtelijke ordening worden het besluit op de aanvraag omgevingsvergunning en het wijzigingsplan 'Regenwaterbuffer Heek' gezamenlijk voorbereid en bekendgemaakt. Dit heeft tot gevolg dat er slechts één gecombineerde procedure doorlopen hoeft te worden in plaats van verschillende afzonderlijke procedures. Tevens vindt bundeling van rechtsbescherming plaats zodat een belanghebbende burger slechts tegen één besluit rechtsmiddelen hoeft aan te wenden. Tegen de toepassing van het coördinatiebesluit staat geen bezwaar en beroep open.

Wijzigingen

Ten opzichte van het ontwerpbesluit wordt de omgevingsvergunning gewijzigd verleend. Aanleiding hiervoor is de ingekomen zienswijze. De wijzigingen ten opzichte van de ontwerpomgevingsvergunning hebben betrekking op de voorwaarden. Voor de wijzigingen wordt verwezen naar de ‘Zienswijzennota’ die als bijlage bij het wijzigingsplan is gevoegd.

Inzage

Het vastgestelde wijzigingsplan ligt met de daarbij behorende stukken vanaf 27 juni 2013 gedurende zes weken ter inzage in het gemeentehuis van Valkenburg aan de Geul.

U kunt het bestemmingsplan in elektronische vorm raadplegen op de landelijke website:

http://ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn=NL.IMRO.0994.2012WP006-VA01 of via de gemeentelijke website www.valkenburg.nl onder het menu ‘Digitaal loket/ Ruimtelijke plannen’.

Bij verschillen tussen de digitale en de papieren versie van het bestemmingsplan is de digitale versie van het plan doorslaggevend.

De bronbestanden van het bestemmingsplan zijn beschikbaar op het webadres:

http://ro.valkenburg.nl/indexer.xml?planidn=NL.IMRO.0994.2012WP006-VA01

Burgemeester en wethouders van gemeente Valkenburg aan de Geul maken tevens bekend dat zij in het kader van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht op 21 mei 2013 een omgevingsvergunning hebben verleend:

Voor: het realiseren van een regenwaterbuffer;

Locatie: perceel kadastraal bekend gemeente Valkenburg, sectie U, nr. 141, plaatselijk bekend Hekerweg ong. te Valkenburg aan de Geul.

De beschikking en de stukken die erbij horen, liggen tevens met ingang van 27 juni 2013 zes weken lang ter inzage in het gemeentehuis in Valkenburg aan de Geul tijdens openingsuren.

Beroep

Op grond van artikel 8.3 van de Wro worden de omgevingsvergunning en het wijzigingsplan voor de mogelijkheid van beroep als één besluit gezien. Tijdens de termijn van terinzagelegging kan beroep worden ingesteld tegen de genomen besluiten (vaststelling wijzigingsplan en verlenen omgevingsvergunning) bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag door:

  • een belanghebbende die tijdig een zienswijze tegen het ontwerpwijzigingsplan bij de gemeenteraad heeft ingediend;

  • een belanghebbende die tijdig een zienswijze tegen de ontwerpomgevingsvergunning bij het college van burgemeester en wethouders heeft ingediend;

  • een belanghebbende aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten, dat hij of zij niet overeenkomstig artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening juncto afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht zijn of haar zienswijze naar voren heeft gebracht;

Een besluit tot vaststelling van het wijzigingsplan en verlenen van omgevingsvergunning treedt in werking daags na afloop van de hiervoor genoemde beroepstermijn. Indien onverwijlde spoed gelet op de betrokken belangen dit vergt, kan de belanghebbende die beroep heeft ingesteld, bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State een verzoek indienen om een voorlopige voorziening te treffen. Indien een dergelijk verzoek wordt ingediend binnen de beroepstermijn van zes weken, wordt de werking van het (gecoördineerde) besluit opgeschort totdat op dat verzoek is beslist. Het verzoek om een voorlopige voorziening dient te worden gericht aan de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

Naar boven