Logo Lemsterland
Ontwerpbestemmingsplan Urkerstraat – Steile Bank, Lemsterland

Ontwerpbesluit om geen exploitatieplan vast te stellen

Ontwerpbesluit hogere waarde Wet geluidhinder Urkerstraat – Steile Bank.

Van vrijdag 28 juni 2013 tot en met donderdag 8 augustus 2013 ligt het ontwerpbestemmingsplan Urkerstraat – De Steile Bank, het ontwerpbesluit om geen exploitatieplan vast te stellen en het ontwerpbesluit hogere waarde Wet geluidhinder Urkerstraat – Steile Bank ter inzage.

Plangebied

Het bestemmingsplan heeft betrekking op het gebied dat globaal gelegen is aan de Steile Bank en de Urkerstraat in Lemmer. Het plangebied wordt aan de noordzijde begrensd door De Rondweg.

Doel

Het bestemmingsplan Urkerstraat – Steile Bank maakt vervangende nieuwbouw van woningen mogelijk. Het bestemmingsplan staat de bouw toe van 14 grondgebonden woningen aan de Urkerstraat en 14 grondgebonden woningen aan de Steile Bank te Lemmer. Lyaemer Wonen realiseert dit project. Met Lyaemer wonen is een overeenkomst gesloten over het verhaal van kosten. Daarom hoeft er geen exploitatieplan te worden vastgesteld.

Inzage

Het ontwerpbestemmingsplan, het ontwerpbesluit om geen exploitatieplan vast te stellen en het ontwerpbesluit hogere waarde Wet geluidhinder met bijbehorende stukken kunt u inzien bij:

  • de centrale balie van het gemeentehuis Herema State 1 te Joure

  • het servicepunt te Balk (Dubbelstraat 1)

  • het servicepunt te Lemmer (Vissersburen 88).

Daarnaast zijn de ontwerpbesluiten te raadplegen op de gemeentelijke website www.defriesemeren.nl . U komt bij deze stukken door achtereenvolgens te klikken op www.defriesemeren.nl , bekendmakingen, Lemmer. Verder is het ontwerpbestemmingsplan te raadplegen via de landelijke voorziening www.ruimtelijkeplannen.nl . De planid is NL.IMRO.0082.001300-0003 .

Reageren

In de periode waarin het ontwerpbestemmingsplan ter inzage ligt, kunt u uw zienswijze over het plan indienen. Dat kan schriftelijk of mondeling.

Schriftelijk: Schrijf een brief aan de gemeenteraad van Lemsterland, p/a Uitvoeringsorganisatie De Friese Meren, postbus 101, 8500 AC Joure. Vermeld in uw brief:

  • ontwerpbestemmingsplan Urkerstraat – Steile Bank

  • waarom u een zienswijze indient

  • de datum

  • uw naam en adres

  • uw handtekening

Mondeling. U kunt daarvoor een afspraak maken met een medewerker ruimtelijke ordening van de afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling via telefoonnummer 14 05 14. Wij adviseren u om praktische redenen uiterlijk veertien dagen voor het einde van de termijn van terinzagelegging te bellen voor een afspraak, zodat u het risico op termijnoverschrijding voorkomt. Van mondelinge zienswijzen wordt een verslag gemaakt.

De gemeenteraad neemt een besluit over de vaststelling van het bestemmingsplan en over de ingediende zienswijzen.

Reageren op de het ontwerpbesluit tot het vaststellen van een hogere waarde Wet geluidhinder?

Alleen belanghebbenden kunnen een zienswijze indienen over het ontwerpbesluit hogere waarde Wet geluidhinder Urkerstraat – Steile Bank.

Zienswijzen kunnen op de volgende wijze worden ingediend.

  • Schriftelijk. U kunt uw zienswijze sturen aan: het college van B en W van Lemsterland, p/a Uitvoeringsorganisatie De Friese Meren, Postbus 101, 8500 AC Joure.

  • Mondeling. U kunt daarvoor een afspraak maken met een medewerker milieu van de afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling via 14 05 14. Wij adviseren u om praktische redenen uiterlijk drie weken voor het einde van de termijn van terinzagelegging te bellen voor een afspraak, zodat u het risico op termijnoverschrijding voorkomt.

Joure, 26 juni 2013.

Naar boven