Logo Spijkenisse
Bestemmingsplannen ‘Beerenplaat’ en ‘Halfweg-Molenwatering 2013’ vastgesteld, Spijkenisse

Burgemeester en wethouders van Spijkenisse maken bekend, dat de gemeenteraad op 12 juni 2013 de bestemmingsplannen ‘Beerenplaat’ en ‘Halfweg-Molenwatering 2013’ hebben vastgesteld. Het bestemmingsplan ‘Beerenplaat’ is ten opzichte van het ontwerp ongewijzigd vastgesteld. Het bestemmingsplan ‘Halfweg-Molenwatering 2013’ daarentegen werd gewijzigd vastgesteld. Beide plannen zijn conserverend van aard en vervangen de bestemmingsplannen die nu gelden voor de desbetreffende gebieden. Het plangebied van het bestemmingsplan ‘Beerenplaat’ wordt begrensd door de rivieren de Oude Maas en het Spui, de Willemspolder en de Papendijk. Het plangebied van het bestemmingsplan ‘Halfweg-Molenwatering 2013’ wordt aan het noordoosten begrensd door de Groene Kruisweg, Baljuwplein en Baljuwlaan en aan het zuidwesten door het buitengebied van de gemeente Spijkenisse en de Malledijk.

Ten opzichte van het ontwerp bestemmingsplan ‘Halfweg-Molenwatering 2013’ heeft de gemeenteraad de volgende wijzigingen aangebracht:

In de regels is in artikel 3.4, 2e lid, artikel 4.4, 4e lid en artikel 5.4, 2e lid, de bepaling opgenomen dat de (voor)terreinen, gelegen tussen de ontsluitingswegen en de bedrijfsbebouwing, niet mogen worden benut voor opslag. Deze terreinen mogen uitsluitend worden ingericht voor parkeerplaatsen en tuinen. Opslag dient achter de bedrijfsbebouwing plaats te vinden of naast de bedrijfsbebouwing, mits niet zichtbaar vanaf de weg. Aanvullend is artikel 5.4 vernummerd in artikel 5.4, 1e lid. Verder is de laatste zin van artikel 17.3.1 aangevuld, zijn de teksten van artikel 15.1 en artikel 15.5 vervangen en is het bepaalde in artikel 21.1 onder a t/m c komen te vervallen. Tot slot is artikel 21.2 vernummerd in artikel 21.1.

In de verbeelding is de aangegeven gebiedsaanduiding “veiligheidszone – bevi” ter plaatse van het bedrijfspand Hofweg 1 verwijderd.

De vaststellingsbesluiten en de bestemmingsplannen met bijbehorende stukken liggen met ingang van 26 juni 2013 gedurende zes weken ter inzage in het stadhuis. De bestemmingsplannen kunnen ook worden geraadpleegd op de gemeentelijke website www.spijkenisse.nl/ruimtelijkeplannen.

Gedurende de termijn van terinzageligging kan een belanghebbende, die tijdig zijn zienswijze over het ontwerp bij de gemeenteraad kenbaar heeft gemaakt, alsmede een belanghebbende, die aantoont dat hij dat redelijkerwijs niet heeft kunnen doen, tegen de besluiten van de gemeenteraad schriftelijk beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Verder kan een belanghebbende beroep instellen tegen de door de gemeenteraad bij de vaststelling in het bestemmingsplan aangebrachte wijzigingen.

De besluiten van de gemeenteraad treden in werking daags na afloop van de beroepstermijn. Degene, die beroep instelt, kan een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de Voorzitter van genoemde Afdeling. Indien binnen de beroepstermijn een verzoek om een voorlopige voorziening is ingediend, treedt het besluit niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.

Naar boven