Aankondiging publicatie instroompercentages WGA 2012, Uitvoeringsinstituut Werknemersverzekeringen

UWV publiceert op 1 juli 2013 de instroompercentages Werkhervatting Gedeeltelijk Arbeidsgeschikten (WGA) op www.uwv.nl/instroomcijfers . De WGA is onderdeel van de Wet werk en inkomen naar arbeidsvermogen (WIA) die in 2006 is ingevoerd. Doel van de publicatie is werkgevers bewust te maken van hun invloed op de WGA-instroom en hen te stimuleren tot preventie- en re-integratie-inspanningen om instroom te beperken.

De Regeling instroomcijfers WAO en Wet WIA bepaalt dat UWV jaarlijks de WGA-instroompercentages (de gegevens zoals bedoeld in artikel 40 van de Wet werk en inkomen naar arbeidsvermogen) openbaar maakt.

UWV publiceert op 1 juli 2013 het instroompercentage over het jaar 2012 van die werkgevers die in het jaar 2010 gemiddeld 250 of meer werknemers in dienst hadden. Daarbij geeft UWV een algemene toelichting op de internetsite. Daar is tevens de publicatie te downloaden.

Het overzicht ziet er globaal als volgt uit: Werkgevers worden per sector alfabetisch op naam gepubliceerd met hun instroompercentage. Het kan voorkomen dat een organisatie bestaat uit meerdere juridische eenheden die afzonderlijk als werkgever zijn aangemeld bij UWV. In dat geval worden deze eenheden als werkgevers vermeld. Daarnaast geeft UWV het instroompercentage per sector en het landelijk gemiddelde over het jaar 2012.

Alle werkgevers hebben een overzicht ontvangen van het eigen instroompercentage met een algemene toelichting.

Naar boven