Consultatie tariefbesluiten glas (FttO) en hoge kwaliteit breedbandtoegang (HKWBT), ACM

Consultatie van ontwerp tariefbesluiten ontbundelde glastoegang (FttO) en hoge kwaliteit wholesalebreedbandtoegang en -huurlijnen (HKWBT/HL)

De Autoriteit Consument & Markt (ACM) deelt hierbij twee ontwerp tariefbesluiten mee:

  • het ontwerp tariefbesluit ontbundelde glastoegang (FttO) (kenmerk: ACM/DTVP/2013/202221)

  • het ontwerp tariefbesluit hoge kwaliteit wholesale breedbandtoegang en -huurlijnen (kenmerk: ACM/DTVP/2013/202197).

In deze ontwerpbesluiten stelt ACM de kostengeoriënteerde tariefplafonds vast voor de gereguleerde diensten die KPN op deze markten aanbiedt.

Consultatie

Deze ontwerpbesluiten worden conform artikel 6b.1 van de Telecommunicatiewet voorbereid, met toepassing van de uniforme openbare voorbereidingsprocedure (Algemene wet bestuursrecht afd. 3.4). Het ontwerpbesluit is op 28 juni 2013 aan belanghebbenden toegestuurd en gepubliceerd op de website van ACM (www.acm.nl ). Vanaf die dag ligt het ontwerpbesluit gedurende zes weken voor belanghebbenden ter inzage ten kantore van ACM, op werkdagen tussen 10.00 en 16.00 uur.

Zienswijze

Tot en met 9 augustus 2013 kunnen belanghebbenden hun zienswijze over de ontwerpbesluiten naar voren brengen. Schriftelijke zienswijzen dienen zowel per post als per e-mail te worden ingediend onder vermelding van “Ontwerp tariefbesluit FttO” dan wel “Ontwerp tariefbesluit HKWBT/HL” (per post: ACM, Directie TVP, Postbus 16326, 2500 BH Den Haag; per e-mail: Programma-MA@acm.nl).

Bij het indienen van een zienswijze verzoekt ACM u aan te geven of uw zienswijze vertrouwelijke gegevens bevat, en zo ja, om gemotiveerd aan te geven welke dat zijn. Daarbij wordt u geacht tevens zowel een vertrouwelijke als een openbare versie van uw zienswijze in te dienen. Indien u van de gelegenheid gebruik wilt maken om uw zienswijze mondeling naar voren te brengen, wordt u verzocht dit per e-mail kenbaar te maken aan: Programma-MA@acm.nl.

Na het sluiten van de termijn voor het indienen van de zienswijzen zal ACM deze zienswijzen inventariseren en beoordelen of deze moeten leiden tot een wijziging van de ontwerpbesluiten. Vervolgens zullen de ontwerpbesluiten gedurende een maand Europees worden genotificeerd.

Naar boven