Logo Langedijk
Bestemmingsplan ‘Noord- en Zuid-Scharwoude’ gewijzigd vastgesteld, Langedijk

Burgemeester en wethouders van de gemeente Langedijk maken ingevolge het bepaalde in artikel 3.8 Wet ruimtelijke ordening bekend dat de gemeenteraad in de vergadering van 28 mei 2013 het bestemmingsplan “Noord- en Zuid-Scharwoude” gewijzigd heeft vastgesteld.

Het plangebied van het bestemmingsplan is als volgt te omschrijven. Het gaat om de bebouwde kommen van de kernen Noord- en Zuid-Scharwoude met uitzondering van:

  • het deel Noord-Scharwoude ten noorden van de N504;

  • het Veilingterrein;

  • het Woongebied Oosterdel;

  • de bedrijventerreinen De Mossel en De Wuyver.

Let op: de Handelskade is wel in dit bestemmingsplan meegenomen.

Het ontwerp van het bestemmingsplan is gepubliceerd op 19 november 2012 en heeft met ingang van 21 november 2012 gedurende zes weken voor een ieder ter inzage gelegen. Naar aanleiding hiervan zijn zienswijzen bij de gemeenteraad kenbaar gemaakt. Deze zijn deels gegrond, deels ongegrond verklaard.

Het gewijzigde vastgestelde bestemmingsplan ligt vanaf dinsdag 2 juli 2013 voor een ieder ter inzage op de volgende locaties:

  • de voorlichtingsruimte van het gemeentehuis, Vroedschap 1 te Zuid-Scharwoude;

  • de openbare bibliotheek Langedijk, Bosgroet 4 te Zuid-Scharwoude;

  • het Behouden Huys, Dorpsstraat 850 te Oudkarspel en

  • Dorpshuis De Geist, Vinkenlaan 7 te Sint Pancras.

Ook is het bestemmingsplan digitaal te raadplegen via internet op www.gemeentelangedijk.nl (leven in Langedijk – bouwen – bestemmingsplannen) of via www.ruimtelijkeplannen.nl (plan ID: NL.IMRO.0416.BPNSZS2012-va01 ).

Gedurende de periode dat het bestemmingsplan ter inzage ligt kan tegen het plan beroep worden ingesteld bij de afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s Gravenhage.

Een beroep kan worden ingediend door:

  • Een belanghebbende die tijdig zijn zienswijzen tegen het ontwerp van het bestemmingsplan heeft ingediend bij de gemeenteraad;

  • Een belanghebbende die aantoont dat hij redelijkerwijs niet in staat is geweest om tijdig zijn zienswijze kenbaar te maken;

  • Een ieder die bezwaar heeft tegen de wijzigingen die ten opzichte van het ontwerp van het bestemmingsplan bij vaststelling in het plan zijn aangebracht.

Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan treedt in werking daags na afloop van de beroepstermijn. Het instellen van beroep schorst de werking van het besluit niet. Degene die beroep instelt kan daarom tegelijkertijd met het indienen van beroep aan de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State vragen een verzoek om voorlopige voorziening (schorsing) te treffen. Een verzoek om een voorlopige voorziening moet dezelfde gegevens bevatten als het beroepschrift. Daarnaast moet u aangeven welk spoedeisend belang is gelegen in de schorsing van het besluit. Indien binnen de termijn naast het beroepschrift een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State (Postbus 20019, 2500 EA Den Haag) treedt het besluit niet in werking voordat op het verzoek is beslist. Aan het instellen van beroep en/of indienen van een verzoek om voorlopige voorziening zijn kosten verbonden (griffierecht). Meer informatie staat op de website van de Raad van State: www.raadvanstate.nl .

Burgemeester en wethouders van Langedijk

1 juli 2013

Naar boven