Logo Gaasterlân-Sleat
‘Partiële hervaststelling bestemmingsplan ‘Nijemirdum-Wytlân’, Gaasterlân-Sleat

Burgemeester en wethouders van Gaasterlân-Sleat maken bekend dat de gemeenteraad op 29 mei 2013 het bestemmingsplan “Nijemirdum-Wytlân” partieel heeft hervastgesteld.

Aanleiding voor de partiële hervaststelling is een tussenuitspraak van de Raad van State waarin de gemeente wordt gevraagd het bestemmingsplan op enkele punten nader te motiveren dan wel gewijzigd her vast te stellen.

Tijdens de raadsvergadering van 29 mei 2013 heeft de raad besloten om het jaarlijks maximaal aantal toegestane evenementen op het groenterrein te verlagen van 12 naar 5 en het maximaal toegestane aantal bezoekers per evenement te verlagen van 5000 naar 500. Tevens heeft de raad kennisgenomen van een geluidsberekening en het plan voor de rest ongewijzigd hervastgesteld.

Het raadsbesluit ligt met het partieel hervastgestelde bestemmingsplan vanaf 21 juni 2013 gedurende 6 weken voor een ieder ter inzage in het gemeentehuis in Joure, alsmede de servicepunten in Balk en Lemmer.

Ook is het bestemmingsplan in te zien op de website van de gemeente (www.defriesemeren.nl ) en op www.ruimtelijkeplannen.nl .

Belanghebbenden die tijdig hun zienswijze omtrent het ontwerpbestemmingsplan bij de gemeenteraad kenbaar hebben gemaakt, alsmede belanghebbenden aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat zij daartoe niet in staat zijn geweest, kunnen gedurende bovengenoemde termijn van terinzageligging schriftelijk beroep instellen tegen het besluit van de gemeenteraad tot hervaststelling van het genoemde bestemmingsplan.

Het beroep voornoemd dient te worden ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

Indien beroep is ingesteld kan tevens een verzoek om voorlopige voorziening worden gevraagd bij de Voorzitter van de Afdeling voornoemd (adres idem), waardoor het besluit niet in werking treedt voordat op dat verzoek is beslist.

Zonder een dergelijk verzoek treedt het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan in werking met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt.

Voor zowel het indienen van een beroepschrift als een verzoek om voorlopige voorziening is griffierecht verschuldigd.

Joure, 20 juni 2013

Burgemeester en wethouders voornoemd, W. Hoornstra, burgemeester.

J. Lemstra, secretaris.

Naar boven