Logo Hoogheemraadschap Amstel, Gooi en Vecht Kennisgeving m.e.r.-beoordelingsbesluit voor het project Dijkverbetering Winkeldijk Oost en Angsteloord

Ter voorbereiding van het dijkverbeteringsplan Winkeldijk Oost en Angsteloord heeft een m.e.r.-beoordeling plaatsgevonden. Het dijkverbeteringsplan Winkeldijk Oost en Angsteloord is een projectplan als bedoeld in artikel 5.4 Waterwet. Uit deze mer-beoordeling blijkt dat de dijkverbetering Winkeldijk Oost en Angsteloord geen belangrijk negatief effect heeft op het milieu in het plangebied. Het Dagelijks bestuur van het Hoogheemraadschap Amstel, Gooi en Vecht heeft daarom een m.e.r.-beoordelingsbesluit vastgesteld waarin is aangegeven dat voor de dijkverbetering Winkeldijk Oost en Angsteloord geen milieueffectrapport behoeft te worden opgesteld.

Procedure

Het m.e.r.-beoordelingsbesluit is een voorbereidingsbesluit in de zin van art. 6.3 van de Algemene wet bestuursrecht, waartegen geen zelfstandig bezwaar of beroep mogelijk is, tenzij belanghebbenden hierdoor los van het voor te bereiden besluit (het projectplan als bedoeld in artikel 5.4 Waterwet) rechtsreeks in hun belang worden getroffen.

Belanghebbenden kunnen wel hun opvatting over het m.e.r.-beoordelingsbesluit kenbaar maken bij hun zienswijze op het ontwerp-dijkverbeteringsplan. Het ontwerp-dijkverbeteringsplan wordt van 21 juni t/m 1 augustus 2013 ter inzage gelegd.

Inzage

Het m.e.r.-beoordelingsbesluit en de bijbehorende stukken liggen van 21 juni t/m 1 augustus 2013 ter inzage bij:

  • het kantoor van Hoogheemraadschap Amstel, Gooi en Vecht en Waternet, Korte Ouderkerkerdijk 7, 1096 AC Amsterdam

  • de publieksbalie van gemeente de Ronde Venen, Croonstadtlaan 111, 3641 AL Mijdrecht

  • bibliotheek Abcoude, Broekzijdselaan 46b, 1391 XL Abcoude

Tevens kunt u het m.e.r.-beoordelingsbesluit raadplegen op de website: www.agv.nl/winkeldijkoost.

Inlichtingen

Voor meer informatie over het m.e.r.-beoordelingsbesluit kunt u telefonisch contact opnemen met projectteam Winkeldijk Oost en Angsteloord via telefoonnummer 0900 – 9394 (lokaal tarief). U kunt ook een e-mail sturen naar winkeldijkoost@waternet.nl.

Naar boven