Logo Amsterdam - Centrum
Kennisgeving Stadsdeel Centrum 1e wijziging bestemmingsplan Oostelijke Binnenstad, Amsterdam – Centrum

Het dagelijks bestuur van het stadsdeel Centrum maakt bekend dat het bij besluit van 15 januari 2013 de 1e wijziging van het bestemmingsplan Oostelijke Binnenstad heeft vastgesteld.

De 1e wijziging van het bestemmingsplan Oostelijke Binnenstad betreft het plan van dierentuin Artis om een Stadsbrasserie aan de Plantage Kerklaan 36, te realiseren. De brasserie wordt een openbaar toegankelijke horecagelegenheid. Het bestemmingsplan Oostelijke Binnenstad staat een horecagelegenheid toe met een vloeroppervlak van maximaal 300 m². Het bestemmingsplan kent de bevoegdheid voor het dagelijks bestuur het bestemmingsplan te wijzigingen zodat vestiging van een horecagelegenheid met een maximaal vloeroppervlak van 1000 m² wordt mogelijk gemaakt.

Het dagelijks bestuur heeft voldaan aan het verzoek van Artis om van deze wijzigingsbevoegdheid gebruik te maken.

Het vaststellingsbesluit, de verbeelding, de regels en de toelichting worden van 25 januari 2013 tot en met 7 maart 2013 ter inzage gelegd.

Analoog in: het stadhuis, receptie, Amstel1, Bel voor openingstijden met telefoonnummer 14 020 of kijk onder ‘contact’ op http://www.centrum.amsterdam.nl/.

De bronbestanden van het bestemmingsplan en bijbehorende stukken worden digitaal beschikbaar gesteld op https://www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roi/index/showManifest?organizationId=amsterdam_centrum&striVersion=STRI2008

Beroep en inwerkingtreding

Gedurende de termijn van terinzagelegging kan beroep worden ingesteld tegen het besluit tot vaststelling van de 1e wijziging Oostelijke Binnenstad, bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State door:

  • Een belanghebbende die tijdig zijn zienswijze naar voren heeft gebracht;

  • Een belanghebbende die aantoont dat hij redelijkerwijze niet in staat is geweest tijdig zienswijzen in te dienen;

Het beroepschrift dient in tweevoud te worden gezonden aan de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage.

De 1e wijziging Oostelijke Binnenstad treedt in werking daags na afloop van de hiervoor genoemde beroepstermijn. Indien echter bij de Voorzieningenrechter van de Afdeling bestuursrechtspraak een verzoek om voorlopige voorziening is gedaan, treedt het bestemmingsplan niet in werking voordat op het verzoek is beslist.

Amsterdam, 24 januari 2013

Het dagelijks bestuur van het stadsdeel Centrum

Naar boven