Logo Hoogezand-Sappemeer
Ontwerp bestemmingsplan Nieuwe Compagnie 32 te Kielwindeweer, Hoogezand-Sappemeer

De gemeente maakt een nieuw postzegel-bestemmingsplan voor het adres Nieuwe Compagnie 32 te Kielwindeweer. In een bestemmingsplan legt de gemeente vast wat in een bepaald gebied is toegestaan aan gebruik en bebouwing. Eerder heeft dit plan als voorontwerp bestemmingsplan ter inzage gelegen, het plan is niet gewijzigd ten opzichte van dit voorontwerp.

Op dit adres bevindt zich een agrarisch bedrijf. Het bedrijf is gelegen op twee percelen aan de Nieuwe Compagnie; huisnummer 30 is bestemd als Agrarisch met bijbehorend bouwvlak, huisnummer 32 heeft een Bedrijfsbestemming met enkel een bouwvlak rond de reeds bestaande bebouwing.

Ten behoeve van de bedrijfsvoering bestaat voor de ondernemer de noodzaak op het perceel Nieuwe Compagnie 32 een (tweede) mestsilo te bouwen. Het geldende bestemmingsplan laat dit niet toe. Omdat het initiatief planologisch en ruimtelijk inpasbaar is, heeft het college besloten medewerking te willen verlenen aan het verzoek.

Inzagetermijn

Het ontwerp bestemmingsplan ligt met bijbehorende stukken ter inzage van donderdag 20 juni 2013 tot en met woensdag 31 juli 2013. Het ontwerp bestemmingsplan is te digitaal te bekijken op de website www.ruimtelijkeplannen.nl . Het planid nummer is NL.IMRO.0018.BP107NC32-20on . U kunt ook op adres zoeken. Op afspraak is het plan ook eventueel op het gemeentehuis te raadplegen.

Zienswijze

U kunt tijdens de periode van terinzagelegging op verschillende manieren een reactie geven op het plan door middel van een zienswijze. Voor een schriftelijke zienswijze stuurt u een brief aan de gemeente t.a.v. de Gemeenteraad, Postbus 75, 9600 AB Hoogezand.

Wanneer u mondeling wilt reageren dan kunt u hiervoor een afspraak maken met de afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling, mevrouw E.M.E. Jansema, tijdens de periode van terinzagelegging via onderstaand telefoonnummer.

Vervolg

Het college doet de gemeenteraad een voorstel voor vaststelling van het bestemmingsplan. In dit stuk wordt ingegaan op eventueel ingediende zienswijzen.

Informatie

Voor meer informatie over het plan kunt u contact opnemen met de afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling via telefoonnummer (0598) 37 38 84.

Hoogezand, 19 juni 2013

Naar boven