Logo Heeze-Leende Verkeersbesluit Zebrapad in de Dorpstraat in Leende

Burgemeester en Wethouders van de Gemeente Heeze-Leende

Overwegingen ten aanzien van het besluit

In overleg en op verzoek van de dorpsraad en participatieraad leggen wij een zebrapad aan in het centrum van Leende ter hoogte van de kerk in de Dorpstraat. Op deze locatie steken veel voetgangers over maar hebben hierbij een onveilig gevoel omdat het autoverkeer niet afremt. Tevens wordt nu al een oversteek gesuggereerd door middel van een afwijkende kleur van de klinker en kanalisatiestrepen. Door de aanleg van een zebrapad wordt de snelheid van het autoverkeer geremd. Hierdoor wordt een veilige oversteekmogelijkheid geboden voor voetgangers wat de verkeersveiligheid vergroot.

De betreffende wegen zijn in beheer van de gemeente Heeze-Leende en de politie adviseert positief over dit verkeersbesluit.

BESLUIT

Burgemeester en wethouders besluiten gelet op artikel 18 lid 1d Wegenverkeerswet 1994 en artikel 15 lid 1 Wegenverkeerswet 1994, tot:

  • 1.de aanleg van een voetgangersoversteek door middel van een zebrapad in de Dorpstraat te Leende ter hoogte van de kerk huisnummer 50 en de plaatsing van de borden L02f van Bijlage 1 van het RVV 1990.

Heeze-Leende, 20 mei 2013

BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN HEEZE-LEENDE,
Namens deze, mw. drs. P.M.M.H. Hurkmans Afdelingshoofd Beleid

Mededelingen

Bezwaarclausule

Ingevolge artikel 6:7 van de Algemene wet bestuursrecht kunnen belanghebbenden binnen zes weken na de dag van verzending van deze beschikking bezwaar indienen bij het college van burgemeester en wethouders. Een bezwaarschrift schorst de werking van het besluit niet. Het bezwaarschrift moet worden ondertekend en bevat tenminste naam en adres van de indiener, de dagtekening, een omschrijving van het besluit waartegen het bezwaar zich richt en de gronden van het bezwaar.

Na het indienen van een bezwaarschrift kunt u, indien - gelet op de betrokken belangen - onverwijlde spoed dat vereist, een voorlopige voorziening aanvragen bij de voorzieningenrechter van Rechtbank ’s-Hertogenbosch, sector Bestuursrecht, Postbus 90125, 5200 MA ’s-Hertogenbosch.

U kunt ook digitaal het verzoek om voorlopige voorziening indienen bij genoemde rechtbank via http://loket.rechtspraak.nl/bestuursrecht. Daarvoor moet u wel beschikken over een elektronische handtekening (DigiD). Kijk op de genoemde site voor de precieze voorwaarden.

Voor de behandeling van een voorlopige voorziening wordt griffierecht in rekening gebracht.

Naar boven