Logo Gennep
Gewijzigd vastgesteld bestemmingsplan ‘Bedrijventerrein De Grens 2012’, Gennep

Vastgesteld bestemmingsplan

Burgemeester en wethouders van Gennep maken ingevolge artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend, dat de gemeenteraad van Gennep op 13 mei 2013 heeft besloten tot gewijzigde vaststelling van het bestemmingsplan “Bedrijventerrein De Grens 2012”.

Het plangebied van het bestemmingsplan ‘Bedrijventerrein De Grens 2012’ ligt ten zuidoosten van de kern Heijen, direct ten oosten van de Provinciale weg N271 en even ten zuiden van de aansluiting Gennep op de Rijksweg A77 richting Duitsland.

Omdat het geldende bestemmingsplan voor dit bedrijventerrein meer dan 10 jaar oud is, is er een nieuw bestemmingsplan opgesteld. Daarnaast geldt dat in het kader van de Wet ruimtelijke ordening (Wro) wordt voorgeschreven dat bestemmingsplannen niet ouder mogen zijn dan 10 jaar. Het resultaat moet zijn dat de gemeente op een zo kort mogelijke termijn beschikt over een overzichtelijk aantal onherroepelijke bestemmingsplannen welke het grondgebied van de gemeente Gennep beslaan en die in een continue proces blijven voldoen aan de wettelijke planregels.

Het bestemmingsplan ‘Bedrijventerrein De Grens 2012’ is een conserverend bestemmingsplan, dus niet gericht op nieuwe ontwikkelingen. Op basis van de actuele regels op het gebied van Ruimtelijke ordening en het meest recente beleid van de gemeente Gennep, zijn enkele bouw- en gebruiksmogelijkheden verruimd.

Inzage en zienswijzen

De gemeenteraad heeft naar aanleiding van ambtshalve wijzigingen bij de vaststelling wijzigingen aangebracht in het ontwerpbestemmingsplan, zoals dat ter inzage heeft gelegen. De wijzigingen hebben betrekking op de regels en de toelichting van het plan. In de bij het raadsbesluit behorende ‘Nota van Zienswijzen bestemmingsplan ‘Bedrijventerrein De Grens 2012’ zijn alle wijzigingen nader aangegeven.

Het vaststellingsbesluit en het bestemmingsplan met bijbehorende stukken ligt op grond van artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening met ingang van 20 juni 2013 gedurende zes weken voor een ieder ter inzage, tijdens openingstijden bij het Omgevingsloket in het gemeentekantoor van Gennep, Ellen Hoffmannplein 1 te Gennep (maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag van 9.00 uur tot 12.00 uur). Voor inzage van het plan buiten openingstijden kan een afspraak gemaakt worden op telefoonnummer 0485-494141. Daarnaast is het bestemmingsplan met bijbehorende stukken raadpleegbaar en beschikbaar op de volgende wijzen:

De bronbestanden van het bestemmingsplan zijn digitaal beschikbaar op

http://ro-online.robeheer.nl/0907/

Beroep

Gedurende de termijn van terinzagelegging van 20 juni 2013 tot en met 31 juli 2013 kan tegen het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan beroep bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State worden ingesteld door:

  • Een belanghebbende die tijdig bij de gemeenteraad zienswijzen over het ontwerpbestemmingsplan naar voren heeft gebracht.

  • Een belanghebbende aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat hij geen zienswijzen naar voren heeft gebracht.

  • Een belanghebbende die zich niet kan verenigen met de wijzigingen die bij de vaststelling zijn aangebracht in het bestemmingsplan.

Het beroepschrift moet worden gericht aan: Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

Voorlopige voorziening artikel 8.4 Wet ruimtelijke ordening

Wie tijdig beroep tegen het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan heeft ingesteld, kan bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State ook verzoeken om een voorlopige voorziening te treffen. Een gemotiveerd verzoek om voorlopige voorziening moet worden gericht aan: Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Indien dit verzoek binnen de beroepstermijn wordt ingediend, schort dit de werking van het bestemmingsplan op totdat op het verzoek is beslist.

Gennep, 19 juni 2013

Burgemeester en wethouders van Gennep.

Naar boven