Logo Binnenmaas
Ontwerpbestemmingsplan ‘Klein Koninkrijk’, Binnenmaas

Burgemeester en wethouders van de gemeente Binnenmaas maken bekend dat het ontwerpbestemmingsplan ‘Klein Koninkrijk’ vanaf 17 juni 2013 voor een periode van 6 weken ter inzage ligt.

Het plangebied is gelegen in ’s-Gravendeel en wordt aan de oostzijde begrensd door de gemeentegrens, welke ongeveer in het midden van het water van de Dordtsche Kil is gelegen. Aan de zuidkant ligt de grens bij de Havenweg. Aan de westkant wordt de grens gevormd door de Gorsweg en sluit het plan aan bij het bedrijventerrein Mijlpolder. Aan de noordzijde wordt het plangebied begrensd door het bestemmingsplan Landelijk Gebied Binnenmaas.

In het bestemmingsplan wordt de bestaande situatie vastgelegd. Voor wat betreft de bestemmingsregeling wordt aangesloten op die van het bedrijventerrein Mijlpolder in ‘s-Gravendeel, waarvoor momenteel eveneens een nieuw bestemmingsplan wordt opgesteld.

Ten opzichte van het voorontwerpbestemmingsplan zijn wijzigingen doorgevoerd. Enerzijds hebben inspraakreacties en reacties van overlegpartners geleid tot aanpassingen op het plan en anderzijds zijn onvolkomenheden in het plan geconstateerd, die in het ontwerpbestemmingsplan zijn hersteld. Eén en ander zoals verwoord in de Nota inspraak, vooroverleg ex art. 3.1.1 Bro en ambtshalve aanpassingen bestemmingsplan ‘Klein Koninkrijk’ d.d. 21/05/2013.

Het ontwerpbestemmingsplan met bijbehorende stukken wordt – ingevolge art. 3.8 lid 1 sub a van de Wet ruimtelijke ordening (Wro) – met ingang van 17 juni 2013 gedurende zes weken ter inzage gelegd. Een ieder wordt gedurende de ter inzage termijn in de gelegenheid gesteld schriftelijk (geen e-mail) of mondeling een zienswijze in te dienen bij de gemeenteraad van Binnenmaas, Postbus 5455, 3299 ZH Maasdam.

U kunt het ontwerpbestemmingsplan inzien in het gemeentehuis aan de Sportlaan 22 in Maasdam. Op alle werkdagen van 9.00 tot 12.00 uur, waarvan op woensdag en vrijdag op afspraak. Op dinsdag tevens van 15.00 tot 20.00 uur. Ook is het ontwerpbestemmingsplan digitaal raadpleegbaar via de gemeentelijke website www.binnenmaas onder Actueel/Bekendmakingen en besluiten en via de website www.ruimtelijkeplannen.nl onder NL.IMRO.0585.BPSGDklkoninkrijk-ON01.

Voor het verkrijgen van een nadere toelichting op het ontwerpbestemmingsplan of het geven van een mondelinge zienswijze kunt u een afspraak maken met één van de medewerkers van de balie Ruimte en Groen via telefoonnummer 078-6764433.

Binnenmaas, 14 juni 2013

Naar boven