Logo Franekeradeel
Ontwerpbestemmingsplan ‘Franeker – Stationsbrug’, Franekeradeel

Burgemeester en wethouders van Franekeradeel brengen het bestemmingsplan “Franeker – Stationsbrug” als ontwerp in procedure.

De Stationsbrug ligt ten zuidoosten van de binnenstad van Franeker over het Van Harinxmakanaal. De brug vormt een verbinding tussen het noorden en het zuiden van de stad. Aan de noordzijde van de brug ligt het Oud Kaatsveld. Aan de zuidzijde ligt de Stationsweg.

De brug is aan vervanging toe. Provincie Fryslân en gemeente Franekeradeel hebben gezamenlijk het plan opgevat om de brug te vervangen. De nieuwe Stationsbrug krijgt een breder wegdek en moet zorgen voor een grotere doorvaartbreedte en doorvaarthoogte. Daarom zal de nieuwe brug ook hoger worden.

Het zogenoemde planidentificatienummer van het ontwerpbestemmingsplan is NL.IMRO.0070.BPFRASTABRUG2013-ONT1

Heeft u vragen?

Voor informatie over het ontwerpbestemmingsplan of de procedure kunt u bellen met de afdeling Ruimte (14 0517). Dit kan op werkdagen tussen 8:00 en 16:30 uur.

U kunt het ontwerpbestemmingsplan bekijken

Dat kan bij het loket van de afdeling Ruimte (gemeentehuis) aan de Harlingerweg 18 in Franeker. U kunt het ontwerpbestemmingsplan bekijken op werkdagen tussen 8:30 en 12:00 uur (op woensdag tot 16:30 uur). Vanaf 20 juni 2013 tot en met 31 juli 2013 ligt het bestemmingsplan voor u klaar. U kunt het ontwerpbestemmingsplan ook digitaal bekijken, via www.franekeradeel.nl .

Bent u het niet eens met het ontwerpbestemmingsplan?

Dan kunt u uw mening geven. Wij noemen dat een zienswijze. U leest hierna hoe een zienswijze kunt geven.

Doet u dat vóór 1 augustus 2013. U kunt op twee manieren reageren:

  • in een brief

  • in een gesprek

U stuurt uw brief naar burgemeester en wethouders, Postbus 58, 8800 AB FRANEKER. U heeft liever een gesprek? Dan kunt u bellen met de ambtenaar die het bestemmingsplan behandelt (14 0517, op werkdagen tussen 8:00 en 16:30 uur). Met hem of haar kunt u een afspraak hiervoor maken.

De gemeenteraad moet rekening houden met uw zienswijze bij het vaststellen van het bestemmingsplan. Na vaststelling van het bestemmingsplan is het mogelijk om beroep in te stellen bij de Raad van State. Met een publicatie in de Franeker Courant en op onze website (www.franekeradeel.nl ) brengen wij u tegen die tijd op de hoogte.

U kunt alleen beroep instellen tegen het vaststellen van het bestemmingsplan als u een zienswijze heeft gegeven over dit ontwerpbestemmingsplan.

Naar boven