Logo Tholen
Ontwerpbestemmingsplannen Havengebied Sint-Annaland gemeente Tholen

Het hoofd van de afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling maakt, krachtens mandaat dat burgemeester en wethouders aan hem hebben verleend, bekend dat op grond van de artikelen 3.8 en 3.31 van de Wet ruimtelijke ordening juncto afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht met ingang van 25 januari 2013 ter inzage ligt:

  • het ontwerpbestemmingsplan 'Havenplateau, Sint-Annaland' met kenmerk NL.IMRO.0716.bphavenplatANL-OW01, bestaande uit regels, verbeeldingen (kaarten) en een toelichting met bijlagen;

  • het ontwerpbestemmingsplan 'Havenplein, Sint-Annaland' met kenmerk NL.IMRO.0716.bphavenpleinANL-OW01, bestaande uit regels, verbeeldingen (kaarten) en een toelichting met bijlagen;

  • het ontwerpbestemmingsplan 'Kleine Suzannapolder, Sint-Annaland' met kenmerk NL.IMRO.0716.bpklsuzpolderANL-OW01, bestaande uit regels, verbeeldingen (kaarten) en een toelichting met bijlagen;

  • het ontwerpbeeldkwaliteitsplan Havengebied Sint-Annaland.

Plangebied en doelstelling.

Het totale plangebied omvat het Havengebied te Sint-Annaland. Dit gebied is gelegen tussen de Oosterschelde, het dorpsbos aan de Nieuwlandseweg, de Havendijk, de Suzannaweg, de Tonhuisstraat en de Koelhuisdreef. Dit gebied is in 3 deelgebieden opgesplitst te weten, het Havenplateau, het Havenplein en de Kleine Suzannapolder.

De bestemmingsplannen hebben tot doel het Havenplateau en het Havenplein om te vormen tot woongebied met commerciële voorzieningen. Met betrekking tot de Kleine Suzannapolder betreft het deels een actualisering van het bestaande bestemmingsplan en een omvorming tot woongebied.

Het ontwerpbeeldkwaliteitsplan omvat een stedenbouwkundig plan en een uitwerking in deelgebieden en overige aspecten. Tevens is de status en het doel van het beeldkwaliteitsplan verwoord.

Het ontwerpbeeldkwaliteitsplan ligt op grond van de inspraakverordening tegelijkertijd met het bestemmingsplan ter inzage op het gemeentehuis, en is in pdf formaat ook te zien op de gemeentelijke website: www.tholen.nl.

Inzien ontwerpplannen.

De ontwerpbestemmingsplannen, liggen vanaf 25 januari 2013 gedurende zes weken ter inzage tijdens de openingsuren in de openbare leesruimte van het gemeentehuis, Hof van Tholen 2 te Tholen.

U kunt de digitale bestemmingsplannen ook bekijken op www.ruimtelijkeplannen.nl. Daarnaast kunt u het ontwerpplan, inclusief bijlagen in pdf-formaat, ook bekijken op de gemeentelijke website: www.tholen.nl.

Zienswijzen en reacties

Gedurende de termijn van terinzagelegging kan:

  • een ieder een zienswijze naar voren brengen over de ontwerpbestemmingsplannen;

  • een ingezetene of belanghebbende een reactie omtrent het ontwerpbeeldkwaliteitsplan kenbaar maken.

Een zienswijze en/of reactie is schriftelijk en/of mondeling mogelijk.

Een schriftelijke zienswijze op een ontwerpbestemmingsplan of een reactie op het ontwerpbeeldkwaliteitsplan kunt u richten aan de gemeenteraad van Tholen (Postbus 51, 4690 AB, Tholen) onder vermelding van het plan dat het betreft.

Voor inlichtingen over een en ander of voor het maken van een afspraak over het indienen van een mondelinge zienswijze kunt u tijdens kantooruren bellen naar de heer ing. P. Quist of de heer drs. ing. G.H. Kooiker van de afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling, telefoonnummers 0166-668235/ 0166-668302.

Tholen, 24 januari 2013

Burgemeester en wethouders van Tholen, namens dezen, het hoofd van de afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling G. Vos

Naar boven