Logo Druten
ontwerpbestemmingsplan ‘Kwelberging Klapstraat Afferden’ ter inzage, Druten

Burgemeester en wethouders van de gemeente Druten maken op grond van het bepaalde in artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend, dat het ontwerpbestemmingsplan ‘Kwelberging Klapstraat Afferden’ ter inzage ligt.

Dit bestemmingsplan maakt de aanleg van een bergingsvijver mogelijk op een drietal percelen ten westen van de Klapstraat en ten noorden van de Van Heemstraweg in Afferden. Het betreft de percelen D 176, 177 en 179 (gedeeltelijk). Deze vijver is bedoeld om de extra binnendijkse kwel op te vangen die het gevolg is van de herinrichting van de Afferdense en Deestse uiterwaarden.

Het ontwerpbestemmingsplan ligt, met het bijbehorende ontwerpvaststellingsbesluit en de aan het ontwerpbestemmingsplan ten grondslag liggende onderzoeken, vanaf 13 juni 2013 gedurende zes weken ter inzage in de gemeentewinkel, Heuvel 1 in Druten. Het gemeentehuis is geopend van maandag tot en met vrijdag van 8.30 tot 12.30 uur; op maandag is het gemeentehuis tevens geopend van 16.00 tot 19.00 uur.

Bovengenoemde stukken kunnen ook op de website van de gemeente Druten worden geraadpleegd (www.druten.nl/plaatselijk-nieuws > bekendmakingen > bekendmakingen 12 juni 2013) en op de landelijke voorziening

(www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn=NL.IMRO.0225.BPaffKwelbKlapstra-1302 ).

De bronbestanden zijn beschikbaar via www.gisnet.nl/ruimtelijkeplannen/druten/ro-online/2008/NL.IMRO.0225.BPaffKwelbKlapstra-1302 .

Tijdens bovengenoemde termijn van zes weken kan een ieder zijn of haar zienswijze over het ontwerpbestemmingsplan en het ontwerpvaststellingsbesluit schriftelijk of mondeling naar voren brengen bij de gemeenteraad (Postbus 1, 6650 AA Druten).

Voor het naar voren brengen van een mondelinge zienswijze kan een afspraak worden gemaakt met de heer M. Flier van de afdeling VROM op telefoonnummer 140487. Van een mondelinge zienswijze wordt een verslag gemaakt.

De ter inzage gelegde stukken kunnen tijdens bovengenoemde termijn worden aangevuld met nieuwe relevante stukken en gegevens.

Druten, 12 juni 2013

Burgemeester en wethouders voornoemd, de secretaris, J.J. Driessen

de burgemeester, L.J.E.M. van Riswijk

Naar boven