Logo Amsterdam - Nieuw-West
Ontwerpbestemmingsplan ‘Brettenzone’, Amsterdam - Nieuw-West

Het dagelijks bestuur van stadsdeel Nieuw-West van de gemeente Amsterdam maakt overeenkomstig artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat het ontwerp bestemmingsplan ‘Brettenzone’ met bijbehorende stukken ter inzage ligt.

Het ontwerpbestemmingsplan betreft in hoofdzaak een conserverend plan. Sportpark Spieringhorn wordt bestemd uitgaande van een ontwikkelingsmodel waar ruimte is voor bedrijfsmatige ontwikkeling van de open (groene) ruimte, voor sport- en sportgerelateerde doeleinden, zoals sportevenementen en manifestaties.

Het plangebied wordt aan de noordzijde begrensd door de Naritaweg, Theemsweg en Daveren. De zuidelijke grens wordt gevormd door de Haarlemmerweg, de N200. Kantorenpark Teleport vormt de oostgrens. De westelijke grens is de gemeentegrens met de gemeente Haarlemmerliede en Spaarnwoude. Het plangebied wordt in het westelijk deel doorsneden voor het tracé van de nieuwe Westrandweg. Dit tracé is niet opgenomen in het plangebied.

Aangezien het voorliggende bestemmingsplan in hoofdzaak conserverend van aard is, behoeft geen exploitatieplan opgesteld te worden. Er wordt uitgegaan van het vastleggen van de bestaande situatie. Bovendien is het stadsdeel eigenaar van een groot deel van de gronden in het plangebied, zodat kostenverhaal via de gemeentelijke grondexploitatie kan plaatsvinden en daardoor anderszins verzekerd is.

Het ontwerp bestemmingsplan en de bijbehorende stukken liggen van donderdag 13 juni tot en met woensdag 24 juli 2013 ter inzage op de stadsdeelkantoren aan het Osdorpplein 1000, Plein ’40-’45 nr. 1 en Pieter Calandlaan 1, geopend van 09.00 tot 16:00 uur. De genoemde stukken zijn digitaal beschikbaar op:

http://www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn= NL.IMRO.0363.F1010BPSTD-OW01

Een ieder kan gedurende de termijn van terinzageligging schriftelijk of mondeling zienswijzen over het ontwerp bestemmingsplan naar voren brengen bij de deelraad van stadsdeel Nieuw-West t.a.v. de behandelend ambtenaar M. Neerincx, Postbus 2003, 1000 CA Amsterdam. Voor het naar voren brengen van een mondelinge zienswijze kan via telefoonnummer 14 020 met de behandelend ambtenaar een afspraak worden gemaakt.

Amsterdam, 12 juni 2013

Het dagelijks bestuur van stadsdeel Nieuw-West A. Baâdoud, voorzitter.

J. Goedhart, secretaris.

Naar boven