Logo Lingewaal
Verlening omgevingsvergunning ‘Waaldijk 95 Vuren’, Lingewaal

Burgemeester en wethouders van de gemeente Lingewaal maken bekend dat zij een omgevingsvergunning hebben verleend voor de activiteit “bouwen” en “RO, afwijken van de bestemming”. Zij zijn verplicht dit bekend te maken.

Toelichting

Voor het perceel plaatselijk bekend Waaldijk 95 in Vuren (kadastraal bekend gemeente Vuren, sectie R, nummer 912), is een verzoek ingediend voor het aanbrengen van een dak.

Het verzoek is op grond van het geldende bestemmingsplan ‘Waaloever Vuren 2004’ niet realiseerbaar. Om de ontwikkeling mogelijk te maken is een afwijking van het bestemmingsplan noodzakelijk. Dit kan door middel van het verlenen van een omgevingsvergunning zoals omschreven in artikel 2.12, lid 1, sub a, onder 3 van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht (Wabo).

De aanvraag is beoordeeld op grond van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht (Wabo) aan:

  • de activiteit “bouwen” (artikel 2.10)

  • de activiteit “RO, afwijken van de bestemming” (artikel 2.12)

Procedure

Vanaf 11 april 2013 t/m 22 mei 2013 heeft de ontwerp omgevingsvergunning voor iedereen ter inzage gelegen. Gedurende deze termijn zijn er geen zienswijzen ingediend.

De omgevingsvergunning is verleend op 27 mei 2013 en ligt vanaf 6 juni 2013 tot en met 17 juli 2013 ter inzage.

U kunt de omgevingsvergunning digitaal bekijken op www.ruimtelijkeplannen.nl of op de website van de gemeente Lingewaal via Wonen en Leven / Bouwen en wonen / Projecten.

Het analoge exemplaar ligt ter inzage op het gemeentehuis, Raadhuisplein 3 in Asperen. Het gemeentehuis is dagelijks geopend van 9.00 uur tot 12.00 uur en op donderdagavond van 18.30 uur tot 20.00 uur. Wilt u buiten deze tijden om de omgevingsvergunning inzien? Dan kunt u telefonisch een afspraak maken via het telefoonnummer 0345-634000.

Beroep instellen

Tegen het besluit kunt u binnen zes weken na de datum van publicatie een gemotiveerd beroepschrift indienen. U moet wel belanghebbende zijn. Dat is bepaald in artikel 8:1 van de Algemene wet bestuursrecht(Awb). Het beroepschrift moet u indienen bij de Rechtbank Arnhem, sector bestuursrecht, Postbus 9030, 6800 EM in Arnhem.

Het beroepschrift kan alleen worden ingediend indien u:

  • een zienswijze naar voren heeft gebracht over het ontwerpbesluit (ontwerpomgevingsvergunning)

  • gemotiveerd kunt aantonen dat u redelijkerwijs geen zienswijzen naar voren kon brengen over het ontwerpbesluit.

Het beroepschrift moet bevatten:

  • uw naam, adres, geboortedatum, de dagtekening,

  • een beschrijving van het besluit waartegen beroep wordt ingesteld en de gronden van het beroep.

Het beroepschrift schorst de werking van het besluit niet. U kunt u bij de Voorzieningenrechter van de Rechtbank verzoeken op grond van artikel 8:81 van de Algemene wet bestuursrecht een voorlopige voorziening te treffen indien dat, gelet op de betrokken belangen, nodig is. Wij wijzen u er op dat er voor de procedures griffierecht betaald moet worden, de tarieven kunt u vinden op de site www.rechtspraak.nl

Naar boven