Logo Ooststellingwerf
Vastgestelde beheersverordeningen ’Overige Dorpen’, Oosterwolde, Haulerwijk, Appelscha en recreatieterrein ‘De Posthoorn’, Ooststellingwerf

Burgemeester en wethouders van de gemeente Ooststellingwerf maken hierbij bekend dat de gemeenteraad in de vergadering van 21 mei 2013 de onderstaande beheersverordeningen gewijzigd hebben vastgesteld:

  • Beheersverordening Overige Dorpen

  • Beheersverordening Oosterwolde

  • Beheersverordening Haulerwijk

  • Beheersverordening Appelscha

  • Beheersverordening Recreatieterrein De Posthoorn

Informatie over de beheersverordeningen

Met de vaststelling van de bovenstaande beheersverordeningen worden de verouderde bestemmingsplannen, die tot voorkort in bovenstaande plangebieden nog geldend waren, geactualiseerd.

De beheersverordening legt de bestaande planologische situatie in bovenstaande plangebieden voor een periode van 10 jaar vast. De beheersverordeningen voorzien niet in grote ruimtelijke ontwikkelingen maar bieden op ondergeschikte onderdelen meer ruimte dan de oude bestemmingsplannen (bijvoorbeeld op het gebied van wonen en werken aan huis, mantelzorg en Bed en Brochje). Tegen de vaststelling van de beheersverordeningen is geen bezwaar of beroep mogelijk.

Inwerkingtreding en raadpleging beheersverordeningen

De beheersverordeningen treden met ingang van 6 juni 2013 inwerking en zijn vanaf dat moment voor een ieder te raadplegen via:

Ook zijn de beheersverordeningen op het gemeentehuis, ’t Oost 11 te Oosterwolde in te zien.

Naar boven