Logo Gemert-Bakel
Ontwerpbestemmingsplan Klooster Nazareth in Gemert, Gemert-Bakel

In het jaar 2000 heeft de gemeente Gemert-Bakel het kloostercomplex Nazareth aangekocht. De gemeente wenst te komen tot restauratie en herbestemming van het klooster. Hiertoe is een ontwerpbestemmingsplan opgesteld. In dit bestemmingsplan wordt een nieuwe bestemming aan het kloostercomplex gegeven, zal woningbouw mogelijk worden gemaakt in de kloostertuin en de bouw van een vrijstaande woning ten noorden van de Rips. Dit bestemmingsplan geeft de kaders weer voor de te bouwen woningen en de herbestemming van het klooster. Deze kaders zijn gebaseerd op het eerder vastgestelde Programma van Eisen. Hiertoe zijn uitgangspunten opgesteld die vermeld staan in de toelichting van het bestemmingsplan. Het wordt mogelijk gemaakt om maximaal 20 woningen in het klooster, 75 woningen in de kloostertuin en één particuliere woning aan de noordzijde van de Rips te bouwen.

Stukken in het gemeentehuis inzien

Het ontwerpbestemmingsplan ligt met ingang van 5 juni 2013 gedurende zes weken in het gemeentehuis ter inzage. Wilt u de stukken in het gemeentehuis inzien? Dit kan als u hiervoor een afspraak maakt. Op www.gemert-bakel.nl maakt u een afspraak op een moment dat het u uitkomt. Beschikt u niet over internet, dan kunt u ons ook bellen.

Stukken digitaal inzien

U kunt de stukken ook digitaal inzien via www.ruimtelijkeplannen.nl

Zienswijze indienen

Iedereen wordt in de gelegenheid gesteld binnen de hierboven vermelde termijn schriftelijk of mondeling zijn of haar zienswijze op het ontwerp kenbaar te maken bij de raad van Gemert-Bakel, postbus 10.000 5420 DA Gemert. Indien u mondeling uw zienswijze kenbaar wilt maken, kunt u een afspraak maken via www.gemert-bakel.nl

Gemert, 31 mei 2013

Naar boven