Logo Nieuwkoop
Gewijzigd vastgesteld bestemmingsplan De Verwondering (Nieuwveen), Nieuwkoop

Hierbij maakt het college van de gemeente Nieuwkoop overeenkomstig artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening (Wro) bekend dat het bestemmingsplan De Verwondering met identificatienummer NL.IMRO.0569.bpNWVverwondering-VA01 door de gemeenteraad is vastgesteld op 25 april 2013. De raad heeft besloten om geen exploitatieplan vast te stellen.

Het bestemmingsplan is gewijzigd vastgesteld. De wijzigingen kunt u vinden in de Nota van zienswijzen en de staat van wijzigingen die bij de stukken zijn gevoegd. De gewijzigde vaststelling is bij de provincie en het ministerie aangekondigd.

Beschrijving

Het betreft een bestemmingsplan voor de bouw van 166 woningen en een ontsluitingsweg. Daarnaast bevat het plan een aantal wijzigingszones voor de bestemmingen Groen en Agrarisch naar de bestemmingen Wonen, Sport, Maatschappelijk, Groen en Water.

Inzage

Het plan en de daarbij behorende stukken liggen met ingang van donderdag 6 juni 2013 voor een periode van zes weken ter inzage. U kunt de stukken inzien:

  • Op de landelijke voorziening: www.ruimtelijkeplannen.nl

  • Op de website van de gemeente: www.nieuwkoop.nl

  • In het Klant Contact Centrum, Teylersplein 1 in Nieuwveen. Openingstijden: op werkdagen van 8.30 uur tot 13.00 uur en op woensdag van 8.30 uur tot 20.00 uur Als u een nadere toelichting wenst op de betreffende stukken, dan kunt u een afspraak maken via telefoonnummer 14 0172.

Beroep

Belanghebbenden kunnen beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20019, 2500 EA in Den Haag. U dient:

  • het beroepschrift te voorzien van naam, adres en datum;

  • het bestreden besluit te omschrijven en daarvan een kopie mee te sturen;

  • de redenen van uw beroep te geven;

  • het beroepschrift te ondertekenen.

  • tijdig bij de gemeenteraad een zienswijze naar voren te hebben gebracht óf het moet u redelijkerwijs niet te verwijten zijn dat u dat niet heeft gedaan óf door een wijziging ten opzichte van het ontwerpplan in een ongunstiger positie te zijn gebracht;

Voor de behandeling van een beroepschrift is griffierecht verschuldigd.

De beroepstermijn bedraagt zes weken en begint met de dag na de terinzagelegging, dus op vrijdag 7 juni 2013. Het plan treedt in werking met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt, dus op vrijdag 19 juli 2013. Indien gedurende de bovenstaande beroepstermijn bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak een verzoek om voorlopige voorziening is gedaan, treedt het bestemmingsplan niet eerder in werking dan het moment waarop op dit verzoek om voorlopige voorziening is beslist.

Crisis- en herstelwet

Op dit plan is de Crisis- en herstelwet van toepassing. Dit houdt onder meer in dat na afloop van de beroepstermijn geen beroepsgronden meer kunnen worden aangevoerd.

Naar boven