Logo Rijnwoude
Ontwerpbestemmingsplan ‘Benthuizen’, Rijnwoude

Burgemeester en wethouders van Rijnwoude maken bekend dat het ontwerpbestemmingsplan “Benthuizen” ingevolge artikel 3:8 van de Wet ruimtelijke ordening juncto artikel 3:12 van de Algemene wet bestuursrecht met ingang van donderdag 6 juni 2013 voor een periode van zes weken (tot en met woensdag 17 juli) voor een ieder ter inzage ligt.

Het bestemmingsplan en haar grenzen

Het plangebied voor dit bestemmingsplan omvat vrijwel de gehele kern Benthuizen. In onderstaande uitsnede van de luchtfoto is het plangebied weergegeven.

Het bestemmingsplan kent een conserverend karakter en heeft als doel het plangebied te voorzien van een actueel planologisch kader. Dit betekent dat geldende rechten voor gebruik en bebouwing zijn overgenomen en dat het bestemmingsplan aangepast is aan de huidige beleidsuitgangspunten.

Dit bestemmingsplan heeft dan ook niet tot doel om te voorzien in nieuwe ruimtelijke ontwikkelingen. Hierop is een uitzondering gemaakt voor de uitbreiding van de bedrijfsbestemming in de noord-oostelijke hoek van het bedrijventerrein Verbreepark. Dit aangezien hierover in 2010 al ruimtelijke afstemming heeft plaatsgevonden en de afspraken met de gemeente vastgelegd zijn in een exploitatieovereenkomst.

Daarnaast is ten aanzien van het centrumgebied de mogelijkheid opgenomen om de hier geldende bestemming qua omvang aan te passen. Hier wordt niet direct in voorzien en blijft dan ook een separate procedure en bestuurlijk besluit noodzakelijk.

Wanneer en waar kunt u het plan inzien?

Het ontwerpbestemmingsplan met bijbehorende stukken, ligt gedurende voornoemde termijn van tervisielegging op de volgende locaties ter inzage:

  • publieksbalie in het gemeentehuis van Rijnwoude, Frederik van Eedenplein 4 te Hazerswoude-Rijndijk van maandag t/m vrijdag van 08.30 – 12.30 uur, op donderdagavond van 17.00 – 20.00 uur en ook op werkmiddagen op afspraak van 13.30 – 16.00 uur.

  • Het ontwerpbestemmingsplan “Benthuizen” is digitaal in te zien op de gemeentelijke website (www.rijnwoude.nl via ondernemen → bestemmingsplannen → in procedure).

  • Het ontwerpbestemmingsplan met bijbehorende stukken is tevens digitaal raadpleegbaar op www.ruimtelijkeplannen.nl via het zoekvak ID onder vermelding van NL.IMRO.1672.13BPBHbenthuizen-ON01.

Hoe kunt u reageren?

Gedurende de termijn van terinzagelegging kan een ieder naar keuze schriftelijk of mondeling een zienswijze naar voren brengen. De schriftelijke zienswijze dient te worden gericht aan de gemeenteraad van de gemeente Rijnwoude, Postbus 115, 2394 ZG Hazerswoude-Rijndijk, onder vermelding van ‘zienswijze ontwerpbestemmingsplan ‘Benthuizen’. Mondelinge zienswijzen kunnen naar voren worden gebracht na afspraak met de heer Y. Smeets van de afdeling Ruimtelijke en Maatschappelijke Ontwikkeling (tel. 071-3428152, e-mail y.smeets@rijnwoude.nl). Van de mondelinge zienswijze wordt een verslag gemaakt.

Informatieavond

Op donderdag 20 juni 2013 wordt in het partycentrum “de Tas”, aan De Dam 3 te Benthuizen van 17:30 tot 20:00 een inloopavond gehouden. Doel van deze avond is u de mogelijkheid te bieden tot het stellen van vragen omtrent dit ontwerpbestemmingsplan. U bent van harte uitgenodigd om bij deze avond aanwezig te zijn.

Hazerswoude-Rijndijk, 5 juni 2013

Naar boven