Logo MontferlandVerplaatsen gehandicaptenparkeerplaats

Portefeuillehouder: Wethouder Loeff-Hageman

Overwegingen ten aanzien van het besluit

De heer Kummeling woonachtig aan de Tinneveldstraat 15 een verzoek heeft ingediend om over te gaan tot verplaatsen van een gehandicaptenparkeerplaats op kenteken.

Op grond van artikel 15, eerste lid, van de Wegenverkeerswet 1994 moet een verkeersbesluit worden genomen voor de plaatsing of verwijdering van de in artikel 12 van het Besluit administratieve bepalingen inzake het wegverkeer genoemde verkeerstekens, alsmede onderborden voor zover daardoor een gebod of verbod ontstaat of wordt gewijzigd.

In dit verkeersbesluit is gelet op de bepalingen in de Wegenverkeerswet 1994, het Reglement Verkeersregels en Verkeerstekens 1990, het Besluit Administratieve Bepalingen inzake het Wegverkeer en de Algemene Wet bestuursrecht.

Motivering

De aanvrager was woonachtig aan de Leeuwrikstraat 12 te Didam en had hier een gehandicaptenparkeerplaats op kenteken toegewezen gekregen. Door verhuizing naar de Tinneveldstraat 15 te Nieuw Dijk, is het verzoek ook de gereserveerde parkeerplaats mee te nemen naar de nieuw woning. Het verzoek is getoets aan de gemeentelijke beleidsregels voor het aanvragen van een gehandicaptenparkeerplaats. Op basis van het beleid wordt de aanvraag gehonoreerd.

Belangenafweging

Het verzekeren van de veiligheid op de weg en het beschermen van de weggebruikers en passagiers worden door de gemeente Montferland geprefaleerd boven het belang van de vrijheid van het verkeer.

BESLUIT

Burgermeester en wethouders van de gemeente Montferland besluiten tot:
  • 1.Het toekennen van een gehandicaptenparkeerplaats op kenteken ter hoogte van Tinneveldstraat 15 te Nieuw Dijk. Middels het plaatsen van bord E6, inclusief onderbord met kentekenaanduiding, conform bijlage I van het Reglement Verkeersregels en Verkeerstekens 1990.

  • 2.Het opheffen van een gehandicaptenparkeerplaats op kenteken ter hoogte van Leeuwrikstraat 12 te Didam. Middels het verwijderen van bord E6, inclusief onderbord met kentekenaanduiding, conform bijlage I van het Reglement Verkeersregels en Verkeerstekens 1990.

Één en ander conform afbeelding in bijlage.

's-Heerenberg, 15 januari 2013

Burgermeester en wethouders van Montferland Namens deze, G.H. Gerards Verkeerskundige

MEDEDELINGEN

Bezwaar- of beroepsclausule

Tegen dit besluit kunt u binnen zes weken na bekendmaking een schriftelijk en gemotiveerd bezwaarschrift indienen. U kunt dat richten aan: het college van burgemeester en wethouders van Montferland, Postbus 47, 6940 BA Didam.

U kunt uw bezwaarschrift ook digitaal indienen. Op de website van de gemeente www.montferland.info vindt u onder “Digitaal loket” onder “Digitale formulieren” het formulier “bezwaarschrift indienen”. Daar treft u alle informatie aan. Voor het digitaal indienen van een bezwaarschrift heeft u een DigiD inlogcode nodig.

Een voorlopige voorziening kan worden gevraagd aan de Voorzieningenrechter van de rechtbank te Zutphen, indien onverwijlde spoed, gelet op de betrokken belangen, dat vereist, mits een bezwaarschrift is ingediend. Voor het indienen van een verzoek om een voorlopige voorziening is griffierecht verschuldigd.

U kunt ook digitaal het verzoek om voorlopige voorziening bij genoemde rechtbank indienen via http://loket.rechtspraak.nl/bestuursrecht . Daarvoor moet u wel beschikken over een elektronische handtekening (DigiD). Kijk op de genoemde site voor de precieze voorwaarden.

Naar boven