Logo Oud-Beijerland
Bestemmingsplan, omgevingsvergunning en besluit hogere grenswaarde hoek ‘Graaf van Egmondstraat / Pad van Jongejan’, Oud-Beijerland

Burgemeester en wethouders van Oud-Beijerland maken bekend dat:

  • de gemeenteraad op 14 mei 2013 het bestemmingsplan “Hoek Graaf van Egmondstraat/Pad van Jongejan” (NL.IMRO.0584.BPWONEN2011001-VG99 ) waarbij de GBKN-kaart met het nummer o_NL.IMRO.0584.BPWONEN2011001-VG99.dxf als ondergrond is gebruikt) heeft vastgesteld;

  • burgemeester en wethouders op 17 mei 2013 de omgevingsvergunning hebben verleend voor de bouw van 25 grondgebonden woningen en een bijgebouw (bij de woning Koninginneweg 83) (nummer GW: Z-12.08090);

  • burgemeester en wethouders op 9 april 2013 april hebben besloten om op grond van het bepaalde in de artikelen artikel 83 en 85 jo. artikel 110a en 110c van de Wet geluidhinder voor een aantal woningen in het gebied een hogere grenswaarde vast te stellen.

Het bestemmingsplan

In verband met de verhuizing van de in het gebied aanwezige supermarkt en de leegstand van een oud schoolgebouw op de locatie, is gekozen voor een totale herontwikkeling van het gebied dat is gelegen tussen de Koninginneweg, het Pad van Jongejan, de Graaf van Egmondstraat en de Prinses Irenestraat. Op de locatie wordt een nieuwe woonstraat gerealiseerd met daarlangs grondgebonden woningen en één bijgebouw.

Omgevingsvergunning

De aanvraag om omgevingsvergunning is ingediend op 30 maart 2012. De vergunning heeft betrekking op de bouw van 25 grondgebonden woningen en een bijgebouw bij de woning Koninginneweg 83.

Besluit hogere waarden

Uit het akoestisch onderzoek is gebleken dat ten gevolge van het verkeer op de Koninginneweg, het Pad van Jongejan en de Graaf van Egmondstraat niet wordt voldaan aan de grenswaarden uit de Wet geluidhinder. Het college heeft voor deze woningen een hogere waarden vastgesteld.

Coördinatieregeling

Op 6 maart 2012 heeft de gemeenteraad van Oud-Beijerland op dit project de coördinatieregeling van de Wro van toepassing verklaard. Deze regeling maakt het mogelijk dat de diverse procedures gezamenlijk worden doorlopen. Dat wil zeggen dat de voorbereiding en de bekendmaking van de verschillende besluiten tegelijk worden behandeld.

Inzage

Met ingang 25 mei 2013 liggen de volgende stukken gedurende zes weken ter inzage:

  • 1. het besluit van de gemeenteraad en het bestemmingsplan met de daarbij behorende stukken;

  • 2. de verleende omgevingsvergunning met de daarbij behorende stukken;

  • 3. het besluit tot vaststelling van de hogere grenswaarde met de daarbij behorende stukken.

U kunt deze stukken inzien inzage in het gemeentehuis aan de W. van Vlietstraat 6 te Oud-Beijerland. De stukken zijn ook te raadplegen via www.oud-beijerland.nl (onder actueel → bekendmakingen → bestemmingsplannen en projectbesluiten). De stukken zijn ook te raadplegen via de landelijke website: www.ruimtelijkeplannen.nl

Beroep

Tegen deze gecoördineerd tot stand gekomen besluiten staat rechtstreeks beroep open bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Voor de behandeling van het beroep worden de genomen besluiten aangemerkt als één besluit. Beroep kan worden ingesteld gedurende de periode van 25 mei 2013 tot en met 5 juli 2013.

Beroep kan worden ingesteld door een belanghebbende die aantoont dat hij redelijkerwijs niet in staat is geweest om een zienswijze tegen deze ontwerp-besluiten in te dienen. In het beroepschrift dient u per onderdeel duidelijk te vermelden of de beroepsgronden betrekking hebben op het bestemmingsplan en/of de omgevingsvergunning en/of het besluit op grond van de Wet geluidhinder. Een beroepschrift kunt u indienen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Het indienen van een beroepschrift heeft geen schorsende werking. Om te voorkomen dat de besluiten in werking treden kan degene die een beroepschrift heeft ingediend de Raad van State verzoeken om een voorlopige voorziening te treffen. Deze voorzitter kan een voorlopige voorziening treffen wanneer sprake is van onverwijlde spoed, gelet op de betrokken belangen. Als een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend, wordt de inwerkingtreding van de vaststellingsbesluiten en de omgevingsvergunning uitgesteld totdat op het verzoek is beslist.

24 mei 2013

Burgemeester en wethouders van Oud-Beijerland

Naar boven