Logo Rijnwoude
Gewijzigde vaststelling bestemmingsplan Maximabrug, Koudekerk aan den Rijn, Rijnwoude

Burgemeester en wethouders van Rijnwoude maken bekend dat de gemeenteraad op 18 april 2013 het bestemmingsplan ‘Maximabrug’ gewijzigd heeft vastgesteld. Voorts is het planMER Maximabrug vastgesteld. Besloten is geen exploitatieplan vast te stellen, omdat het kostenverhaal anderszins is verzekerd. Het raadsbesluit tot gewijzigde vaststelling ligt te samen met het bestemmingsplan, planMER en overige relevante stukken met ingang van 23 mei 2012 tot en met 3 juli 2012 (zes weken) voor een ieder ter inzage.

Zakelijke inhoud

Het bestemmingsplan maakt de verlegging van de Gnephoek (oeverweg) in Koudekerk aan de Rijn mogelijk. Deze verlegging is noodzakelijk voor een goede aansluiting op de toekomstige Maximabrug in de gemeente Alphen aan den Rijn. Het plangebied is gelegen ten oosten van Koudekerk aan de Rijn tegen de gemeentegrens met Alphen aan den Rijn.

Het bestemmingsplan Maximabrug van Alphen aan den Rijn

De gemeenteraad van Alphen aan den Rijn heeft voor het project op 25 april 2013 het bestemmingsplan Maximabrug gewijzigd vastgesteld. Dit bestemmingsplan maakt de Maximabrug en aansluitende wegen mogelijk in Alphen aan den Rijn. Voor informatie hierover verwijzen wij u naar de publicatie van de gemeente Alphen aan den Rijn.

Het planMER

In het kader van de bestemmingsplanprocedure is een milieueffectrapportage opgesteld (MER). In het MER staat weergegeven wat de effecten zijn van de voorgenomen activiteit.

Wijzigingen ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan

Naar aanleiding van enkele zienswijzen en vanwege gewijzigde inzichten en regelgeving zijn aanpassingen in het bestemmingsplan aangebracht ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan. In hoofdstuk 3 en 4 van de ‘Nota van beantwoording zienswijzen’ is een overzicht van wijzigingen opgenomen.

Wanneer en waar kunt u het bestemmingsplan met bijbehorende stukken inzien?

Analoog inzien

Iedereen kan het gewijzigd vastgestelde bestemmingsplan met bijbehorende stukken, inclusief het planMER inzien van 23 mei 2012 tot en met 3 juli 2012 bij:

  • de publieksbalie in het gemeentehuis, Frederik van Eedenplein 4 te Hazerswoude-Rijndijk van maandag t/m vrijdag van 08.30 – 12.30 uur, op donderdagavond van 17.00 – 20.00 uur en ook op werkmiddagen op afspraak van 13.30 – 16.00 uur.

  • de ontvangstbalie in het Stadhuis van Alphen aan den Rijn, Stadhuisplein 1, Alphen aan den Rijn geopend op werkdagen van 08.30 tot 17.00 uur, op vrijdagavond van 18.30 tot 20.00 uur en op zaterdag van 10.00 tot 12.00 uur;

Digitaal inzien

Het gewijzigd vastgestelde bestemmingsplan Maximabrug is digitaal in te zien op de gemeentelijke website van Rijnwoude (www.rijnwoude.nl via ondernemen → bestemmingsplannen → in procedure). Het bestemmingsplan met bijbehorende stukken is tevens raadpleegbaar op www.ruimtelijkeplannen.nl via het zoekvak ID onder vermelding van NL.IMRO.1672.12BPKRmaximabrug-VG01 . Deze mogelijkheid wordt u ook geboden bij de publieksbalie in het gemeentehuis van Rijnwoude.

Beroepsmogelijkheden en inwerkingtreding

Een belanghebbende die tijdig een zienswijze bij de gemeenteraad op het ontwerpbestemmingsplan kenbaar heeft gemaakt, alsmede een belanghebbende aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat hij dit niet (tijdig) heeft gedaan, kan gedurende de termijn van terinzagelegging tegen het vaststellingsbesluit beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

Voorts kan een belanghebbende gedurende de genoemde termijn beroep instellen tegen de door de raad bij vaststelling van het plan aangebrachte wijzigingen. Degene die beroep heeft ingesteld kan tevens een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de Voorzitter van genoemde Afdeling. Het besluit en daarmee het bestemmingsplan treden de dag na afloop van de beroepstermijn in werking, tenzij binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening bij de Voorzitter van genoemde Afdeling wordt ingediend. In dat geval treedt het bestemmingsplan niet in werking voordat op dit verzoek is beslist.

Op bovengenoemde besluiten is afdeling 2 van hoofdstuk 1 van de Crisis- en Herstelwet van toepassing. Dit brengt met zich mee dat alle beroepsgronden in het beroepschrift dienen te worden opgenomen en deze na afloop van de beroepstermijn niet meer kunnen worden aangevuld. De Crisis- en Herstelwet is raadpleegbaar op www.wetten.overheid.nl .

Hazerswoude-Rijndijk, 22 mei 2013

Burgemeester en wethouders van Rijnwoude, De secretaris, A.J.E. van der Werf-Bramer

de burgemeester, A. Latenstein van Voorst-Woldringh

Naar boven