Logo Almere
Vastgesteld uitwerkingsplan ‘Almere Poort – Duin, 1e fase’, Almere Poort, Almere

Burgemeester en wethouders maken bekend dat zij in hun vergadering van 23 april 2013 het uitwerkingsplan ‘Almere Poort – Duin, 1e fase’ ongewijzigd ten opzichte van het ontwerp uitwerkingsplan heeft vastgesteld. Het vastgestelde uitwerkingsplan ligt met bijbehorende stukken met ingang van donderdag 16 mei 2013 gedurende zes weken voor een ieder ter inzage (tot en met woensdag 26 juni).

Wat houdt het plan in?

Het bestemmingsplan betreft een deel van de kustzone van Poort. Het plan maakt het mogelijk dat een eerste deel van het centrumgebied van DUIN (‘Kop zuid’) nabij de dijk wordt ontwikkeld met gemengde functies zoals leisure, maatschappelijke voorzieningen, horeca, kantoren, en wonen. Tussen dit eerste deel van het centrumgebied en de Poortdreef is alleen in de bestemming wonen voorzien (‘Duin zuid’). Tevens is de ‘Vallei’ in het plan opgenomen, zodat hier de hoofdgroenvoorziening en de hoofdontsluiting van het gebied tussen de toekomstige duinen kan worden aangelegd.

Tegen dit besluit heeft geen reactieve aanwijzing van de provincie en/of het rijk plaatsgevonden.

Tegen het ontwerp uitwerkingsplan zijn binnen de daarvoor geldende termijn zienswijzen bij burgemeester en wethouders ingediend. Die hebben echter niet geleid tot aanpassing van het plan. Daarom kunnen de belanghebbenden die op tijd een zienswijze hebben ingediend en belanghebbenden die kunnen aantonen dat zij hiertoe redelijkerwijs niet in staat zijn geweest, beroep instellen.

Hoe kunt u reageren?

Van donderdag 16 mei tot en met woensdag 26 juni 2013 kunt u uw beroepschrift indienen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s Gravenhage, o.v.v. beroepschrift uitwerkingsplan ‘Almere Poort – Duin, 1e fase’. Het instellen van beroep schorst de werking van het besluit niet. Voor schorsing van het besluit moet u daarnaast een verzoek om een voorlopige voorziening indienen bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State (zelfde adressering als hierboven). Aan het indienen van zowel een beroepschrift als een verzoek om voorlopige voorziening zijn kosten verbonden.

Waar kunt u het plan inzien?

Het papieren ongewijzigd vastgestelde uitwerkingsplan ligt met bijbehorende stukken ter inzage bij de receptie in de centrale hal van het stadhuis, Stadhuisplein 1. De openingstijden van het stadhuis zijn:

maandag, dinsdag, woensdag en vrijdag van 8.30 tot 17.00 uur;

donderdag van 8.30 tot 20.00 uur;

zaterdag van 10.00 tot 15.00 uur.

Voor vragen over het uitwerkingsplan kunt u terecht bij de balie Vergunningen, Toezicht en Handhaving in het stadhuis, Stadhuisplein 1. Hier kunt u alleen op afspraak terecht. U kunt een afspraak maken via het Digitaal Loket op www.almere.nl of telefonisch op telefoonnummer 14036.

De digitale versie is in pdf in te zien via de gemeentelijke website www.almere.nl/ruimtelijkeplanneninprocedure . Aan de pdf-versie zijn echter geen rechten te ontlenen. Het is mogelijk het plan op het stadhuis digitaal in te zien. Vraag hiernaar bij de balie Vergunningen, Toezicht en Handhaving of bij de centrale balie in de hal van het stadhuis.

Naar boven