Logo Millingen aan de Rijn
Actualisatie komgrenzen Boswet, Millingen aan de Rijn

De burgemeester van Millingen aan de Rijn maakt, op grond van het bepaalde in artikel 1 lid 5 van de Boswet, bekend dat het door de gemeenteraad te nemen ontwerpbesluit tot actualisatie van de bebouwde komgrens voor toepassing van de Boswet voor een ieder ter inzage ligt. Hiertoe is door het college besloten.

De Boswet heeft als doel het areaal bos in Nederland buiten de bebouwde kom in stand te houden en mogelijk uit te breiden. Volgens die wet zijn gemeenten verplicht om hun ‘bebouwde komgrens boswet’ vast te stellen. Die grens bepaalt de verdeling van de verantwoordelijkheden tussen gemeente en provincie waar het gaat om vergunningverlening voor het kappen van bomen. De oude grenzen stammen uit 1997. In het kader van de deregulering van het kapbeleid is het wenselijk dat de grenzen worden geactualiseerd. Het plan daarvoor ligt gedurende 30 dagen ter inzage.

Inzageprocedure

Het ontwerpbesluit en de bijhorende stukken liggen gedurende 30 dagen, vanaf 21 mei tot en met 20 juni 2013, tijdens de openingsuren ter inzage bij de afdeling Burgerzaken in het gemeentehuis.

Reactiemogelijkheden

Op grond van de Algemene wet bestuursrecht kan gedurende bovengenoemde termijn een ieder, schriftelijk of mondeling, een zienswijze over het ontwerpbesluit naar voren brengen. Een schriftelijke zienswijze moet worden gericht aan het college van de gemeente Millingen aan de Rijn, postbus 3, 6566 EG, Millingen aan de Rijn. In de zienswijze moet duidelijk worden aangegeven op welke onderdelen van het plan deze betrekking heeft. Voor een mondelinge zienswijze kunt u contact opnemen met de heer W. van de Lest, te bereiken op telefoonnummer 024 – 39 96 365. Van de mondelinge zienswijze wordt een verslag gemaakt. Een zienswijze kan aanleiding zijn om zaken in het ontwerp te wijzigen.

Naar boven