Logo Amsterdam - Nieuw-West
Gewijzigde vaststelling bestemmingsplan ‘Lelylaan e.o.’, Amsterdam Nieuw-West

Het dagelijks bestuur van stadsdeel Nieuw-West van de gemeente Amsterdam maakt overeenkomstig artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat de deelraad bij besluit van 24 april 2013 het bestemmingsplan Lelylaan e.o. gewijzigd heeft vastgesteld alsmede dat de deelraad krachtens artikel 6.12 lid 2 van de Wet ruimtelijke ordening heeft besloten om geen exploitatieplan vast te stellen omdat het verhaal van kosten van de grondexploitatie over de in het plan begrepen gronden anderszins is verzekerd.

Tevens maakt het dagelijks bestuur van stadsdeel Nieuw-West van de gemeente Amsterdam overeenkomstig hoofdstuk VIIIa van de Wet geluidhinder en afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht bekend dat het dagelijks bestuur bij besluit van 12 maart 2013 hogere waarden heeft vastgesteld vanwege spoor- en weglawaai.

Het bestemmingsplan betreft deels een conserverend plan en deels een ontwikkelingsplan. De ontwikkelingen bevatten in hoofdzaak woningen en maatschappelijke functies. Voor een deel van deze ontwikkelingen zijn hogere waarden conform de Wet geluidhinder vastgesteld. Het plangebied Lelylaan e.o. wordt begrensd door:

  • aan de noordzijde: bestemmingsplan Overtoomse Veld, bestemmingsplan stationslocatie Lelylaan en

  • de Pieter Calandlaan;

  • aan de oostzijde: de Hendrikje Stoffelstraat, De Nachtwachtlaan en de Westlandgracht;

  • aan de zuidzijde: bestemmingsplan Delflandplein-Staalmanpleinbuurt (1ste herziening-hoefijzer deel1)

  • aan de westzijde: de Comeniusstraat en de Johan Huizingalaan.

Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan met bijbehorende stukken, het besluit om geen exploitatieplan vast te stellen alsmede het besluit tot vaststelling van hogere waarden met bijbehorende stukken liggen van donderdag 16 mei 2013 tot en met woensdag 26 juni 2013 ter inzage op de stadsdeelkantoren aan het Osdorpplein 1000, Plein ’40-’45 nr. 1 en de Pieter Calandlaan 1 te Amsterdam, geopend van 09.00 tot 16:00 uur. Het bestemmingsplan met bijbehorende stukken is tevens digitaal beschikbaar op:

http://www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn=NL.IMRO.0363.F1105BPSTD-VG01

Tegen bovengenoemde besluiten kan binnen zes weken na de dag waarop deze besluiten conform artikel 3.44 lid 1 sub a Awb ter inzage zijn gelegd schriftelijk een beroepschrift worden ingediend bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag, wanneer u belanghebbende bent en:

  • tijdig bij de deelraad een zienswijze tegen het ontwerpplan/ontwerpbesluit naar voren heeft gebracht;

  • aantoont dat u redelijkerwijs niet in staat bent geweest een zienswijze naar voren te brengen tegen het ontwerpplan/ontwerpbesluit;

Iedere belanghebbende kan een beroepschrift indienen als er bezwaren bestaan tegen de wijziging(en) die bij de vaststelling in het bestemmingsplan zijn aangebracht.

Tevens kunt u tijdens deze periode een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de Voorzitter van de genoemde afdeling. Zonder dat verzoek treedt het door de deelraad vastgestelde bestemmingsplan in werking de dag na afloop van de beroepstermijn. Als naast het beroepschrift een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend, treedt het besluit niet in werking voordat op dat verzoek is beslist. De adressering van het verzoek om voorlopige voorziening is gelijk aan die van het beroepschrift.

Op dit besluit is de Crisis- en herstelwet van toepassing. Dit betekent dat in het beroepschrift moet worden aangegeven welke beroepsgronden er aangevoerd worden tegen het besluit. Na afloop van de termijn van zes weken kunnen geen nieuwe beroepsgronden meer worden aangevoerd. Vermeld in het beroepschrift dat de Crisis- en herstelwet van toepassing is.

Amsterdam, 15 mei 2013

Het dagelijks bestuur van het stadsdeel Nieuw-West A. Baâdoud, voorzitter

J. Goedhart, secretaris

Naar boven