Logo Hardinxveld-Giessendam
Besluit hogere waarden Wet geluidhinder bestemmingsplan ‘Stationsstraat’, Hardinxveld-Giessendam

Het college van burgemeester en wethouders van Hardinxveld-Giessendam maakt bekend dat zij heeft ingestemd met een Besluit hogere waarden voor 26 zorgwoningen aan de Stationsstraat te Hardinxveld-Giessendam (perceelsnummers F2209, F2194 en F1725).

Het Besluit hogere waarden Wet geluidhinder bevat hogere waarden voor wegverkeerslawaai en railverkeerslawaai op de noordgevel van het complex. Bij voornoemde zorgwoningen is vastgesteld dat de voorkeursgrenswaarden uit de Wet geluidhinder voor het wegverkeerslawaai (48dB) en railverkeerslawaai (55dB) worden overschreden. Op grond van de artikelen 85 van de Wet geluidhinder en 4.10 van het Besluit geluidhinder kan de maximaal toelaatbare geluidwaarde worden verhoogd. De maximale ontheffingswaarde voor wegverkeerslawaai is 63dB en voor spoorweglawaai 68dB. Voor de genoemde zorgwoningen is van deze mogelijkheid gebruik gemaakt. De vastgestelde waarden zijn 54dB voor wegverkeerslawaai en 56dB voor railverkeerslawaai.

Ingevolge artikel 3:16 van de Algemene wet bestuursrecht heeft het ontwerpbesluit van 28 december 2012 tot en met 7 februari 2013 ter inzage gelegen en is de mogelijkheid geboden tot het indienen van zienswijzen. Van deze mogelijkheid is door twee betrokkenen gebruik gemaakt. De ingekomen zienswijzen zijn door het college afgewogen en ongegrond verklaard, zulks onder verwijzing naar hetgeen verwoord in de Zienswijzennota ‘Hogere Waarden Stationsstraat’.

Inzage

Het vastgestelde besluit met bijbehorende stukken liggen, op grond van artikel 3:42 van de Algemene wet bestuursrecht, vanaf donderdag 9 mei 2013 tot en met woensdag 19 juni 2013 ter inzage bij de gemeente Hardinxveld-Giessendam, Raadhuisplein 1 te Hardinxveld-Giessendam (tijdens kantoortijden). De stukken zijn ook te vinden op de gemeentelijke website: www.hardinxveld-giessendam.nl (Actueel; ter inzage).

Aangezien het gemeentehuis op 9 en 10 mei 2013 is gesloten, kunt u de stukken analoog vanaf maandag 13 mei 2013 inzien. Digitaal kunt u de stukken vanaf 9 mei 2013 via de gemeentelijke website raadplegen. De termijn waarop de beroepstermijn eindigt, namelijk 19 juni 2013, wijzigt hierdoor overigens niet.

Beroep

Een belanghebbende die ten aanzien van het ontwerpbesluit tijdig een zienswijze heeft ingediend alsmede een belanghebbende die redelijkerwijs niet kan worden verweten met betrekking tot het ontwerpbesluit geen dan wel niet tijdig een zienswijze te hebben ingebracht, kan binnen zes weken na de dag waarop het besluit ter inzage is gelegd, beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019 te 2500 EA ’s-Gravenhage.

Naar boven