Logo Gorinchem
Ontwerp Beheersverordening ‘Stalkaarsen’, Gorinchem

Burgemeester en wethouders van de gemeente Gorinchem maken, op grond van de Inspraakverordening 2011, bekend dat met ingang van woensdag 8 mei 2013 t/m dinsdag 4 juni 2013 voor iedereen ter inzage ligt:

de ontwerp Beheersverordening ‘Stalkaarsen’ met de daarop betrekking hebbende stukken.

Besluitgebied

Het besluitgebied betreft de woonwijk Stalkaarsen in Gorinchem. Dit gebied wordt begrensd door:

  • de rijksweg A15 (noordgrens);

  • de Mollenburgseweg (oostgrens);

  • de Banneweg (zuidelijke/zuidwestelijke grens);

  • de rijksweg A27 (westgrens).

Aanleiding Beheersverordening

Een beheersverordening is vergelijkbaar met een bestemmingsplan, maar is bedoeld voor gebieden waar nauwelijks tot geen ontwikkelingen worden voorzien. Een beheersverordening legt namelijk de bestaande situatie en bestaande rechten vast. Voor de woonwijk ‘Stalkaarsen’, waarvoor nu een gedateerd bestemmingsplan geldt, worden geen ruimtelijke ontwikkelingen voorzien. Daarom is nu een ontwerp Beheersverordening opgesteld. De beheersverordening voorziet de genoemde woonwijk van een actueel en handhaafbaar planologisch-juridisch kader.

Inhoud Beheersverordening

De ontwerp Beheersverordening bestaat uit een verbeelding (de kaart), regels en een toelichting. De juridische systematiek van deze verordening sluit aan bij de systematiek van bestemmingsplannen in de gemeente Gorinchem. Dit is gedaan in verband met uniformiteit en gebruiksvriendelijkheid van de beheersverordening. De gekozen systematiek houdt in dat geen nieuwe functies worden mogelijk gemaakt en dat uitbreiding van bestaande functies slechts op perceelsniveau zijn toegestaan. Hiermee is de gekozen systematiek in lijn met de doelstelling van het instrument beheersverordening.

Ter inzage

De ontwerp Beheersverordening wordt digitaal beschikbaar gesteld op een landelijke voorziening. Via www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?woonplaats=gorinchem komt u in het grondgebied van de gemeente Gorinchem.

Op de gemeentelijke website www.gorinchem.nl/beheersverordeningen onder de kop ‘Ontwerp’ -> Ontwerp Beheersverordening ‘Stalkaarsen’ staat een rechtstreekse link naar de digitale ontwerp beheersverordening op de landelijke voorziening.

De ontwerp verordening kan ook elke werkdag worden ingezien tijdens de openingsuren van het stadhuis (informatiehoek), Stadhuisplein 1 in Gorinchem.

Informele inloopbijeenkomst

Op dinsdag 14 mei 2013 wordt een informele inloopbijeenkomst gehouden. De inloopbijeenkomst duurt van 17.00 tot 19.30 uur en vindt plaats in het stadhuis, Stadhuisplein 1 in Gorinchem. Tijdens deze inloopbijeenkomst kunt u de ontwerp Beheersverordening bekijken en zijn medewerkers van de gemeente aanwezig om vragen te beantwoorden over deze verordening. Als u wilt, kunt u ter plaatse ook een inspraakreactie indienen. Formulieren zijn hiervoor aanwezig.

U bent van harte welkom en u kunt op ieder gewenst moment – tussen 17.00 en 19.30 uur – binnen komen lopen.

Indienen inspraakreactie

Vanaf woensdag 8 mei 2013 tot en met dinsdag 4 juni 2013 kan door iedereen zowel een schriftelijke als een mondelinge inspraakreactie naar voren worden gebracht.

Schriftelijke inspraakreacties dienen gericht te worden aan de gemeenteraad van Gorinchem, Postbus 108, 4200 AC Gorinchem. De inspraakreactie dient de volgende informatie te bevatten: naam en adres van de indiener, datum, redenen van de inspraakreactie en het plan waarop de inspraakreactie betrekking heeft.

Voor het mondeling naar voren brengen van uw inspraakreactie of verdere informatie over de ontwerp Beheersverordening kunt u contact opnemen met de heer A. Rietveld van de afdeling Ruimtelijke en Economische Ontwikkeling, via telefoonnummer 0183 – 65 93 17. E-mailen kan naar a.rietveld@gorinchem.nl

Gorinchem, 7 mei 2013

Burgemeester en wethouders van Gorinchem

Naar boven