Logo Hardinxveld-Giessendam
Ontwerpbestemmingsplan ‘Hardinxveld-Giessendam Noordwest’, Hardinxveld-Giessendam

Het college van burgemeester en wethouders van Hardinxveld-Giessendam maakt op grond van artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend, dat met ingang van vrijdag 10 mei 2013 het ontwerpbestemmingsplan “Hardinxveld-Giessendam Noordwest” ter inzage ligt.

Ontwerpbestemmingsplan Hardinxveld-Giessendam Noordwest

Het bestemmingsplan heeft betrekking op een deel van het plangebied, waarvoor in een eerder stadium het voorontwerpbestemmingsplan “De Blauwe Zoom – Woongebied” ter inzage is gelegd. Het ontwerpbestemmingsplan voor dit gehele woongebied is nog niet gereed voor de vaststellingsprocedure. Anderzijds heeft de gemeente te maken met een wettelijke actualiseringplicht (voor het westelijke deel van het bestemmingsplan Giessendam na eerste herziening, het bestemmingsplan Scholenstrook en een deel van het bestemmingsplan De Peulen). Daarom is ervoor gekozen om twee afzonderlijke procedures te doorlopen. Het thans voorliggende bestemmingsplan ‘Hardinxveld-Giessendam Noordwest’ wordt later dit jaar qua planprocedure geïntegreerd in het bestemmingsplan ‘De Blauwe Zoom – Woongebied’.

Het plangebied ligt ten noorden van bedrijventerrein De Peulen en ten zuiden van de Merwede-Lingelijn en loopt aan de westkant tot aan de gemeentegrens. Aan de oostkant grenst het plangebied aan woongebied Giessendam West II.

Het uitgangspunt bij het opstellen van het bestemmingsplan “Hardinxveld-Giessendam Noordwest” is het handhaven en als het nodig is beheren van de bestaande situatie en waar mogelijk het versterken van de ruimtelijke kwaliteit. Bouwplannen waarvoor in het (recente) verleden vrijstelling is verleend van het geldende bestemmingsplan worden ingepast in het nieuwe bestemmingsplan.

Daarnaast wordt op een strook bouwgrond ten westen van de Jonathan (Woongebied 1) woningbouw mogelijk gemaakt ten behoeve van vrije sectorwoningen. Van deze bestemming “Wonen” was ook al sprake in het voorontwerp bestemmingsplan “De Blauwe Zoom – Woongebied”.

Verslag vooroverleg

In 2012 heeft het plan, als onderdeel van het voorontwerpbestemmingsplan “De Blauwe Zoom – Woongebied” ter inzage gelegen in het kader van inspraak en vooroverleg. Tijdens de inspraakperiode is een aantal reacties op het bestemmingsplan ingediend, die op onderdelen hebben geleid tot een aanpassing van het plan. De reacties zijn beantwoord in de toelichting op het bestemmingsplan.

Plan ligt tot en met donderdag 20 juni 2013 ter inzage

Het ontwerpbestemmingsplan “Hardinxveld-Giessendam Noordwest” ligt met ingang van vrijdag 10 mei 2013 tot en met donderdag 20 juni 2013 bij de receptie in het gemeentehuis, Raadhuisplein 1 te Hardinxveld-Giessendam, voor een ieder ter inzage. Tegen betaling van leges kan een afschrift verstrekt worden van de ter inzage gelegde stukken.

Het bestemmingsplan kunt u ook inzien op www.ruimtelijkeplannen.nl Op deze website kiest u ‘Bestemmingsplannen’ waarna u het ontwerpbestemmingsplan kunt oproepen door invullen van de locatie, de naam van het ontwerpbestemmingsplan of het planid-nummer NL.IMRO.0523.BP2013HGNOORDWEST-DO01

Uw zienswijze schriftelijk of mondeling indienen

Gedurende de termijn van terinzagelegging kan iedereen schriftelijk of mondeling een zienswijze over het ontwerpbestemmingsplan “Hardinxveld-Giessendam Noordwest” kenbaar maken. Schriftelijke zienswijzen dienen gericht te worden aan de gemeenteraad van Hardinxveld-Giessendam, Postbus 175, 3370 AD Hardinxveld-Giessendam.

Het indienen van een mondelinge zienswijze bij de gemeenteraad is mogelijk tijdens De Ontmoeting op donderdag 23 mei 2013. Indien u hiervan gebruik wenst te maken wordt u gevraagd om dit uiterlijk woensdag 16 mei 2013 te melden bij de griffie (t. 14 0184) of per mail griffie@gemhg.nl). Bent u op genoemde datum niet in de gelegenheid en wenst u toch een mondelinge zienswijze in te dienen, dan kan dit ook bij de heer drs. R.A.G.H. Scholten van de afdeling Beleid, Ontwikkeling en Ondersteuning. Voor het maken van een afspraak kunt u bellen (t. 14 0184) of mailen naar rscholten@gemhg.nl

Na afloop van de zienswijzentermijn zal de gemeenteraad een standpunt innemen over de ingediende zienswijzen en een besluit nemen over de vaststelling van het bestemmingsplan.

Naar boven