Bestuursovereenkomst ter uitvoering van de Green Deal Noord-Brabant ten aanzien van solar en biobased economy

Op 19 april 2013 is de Bestuursovereenkomst ter uitvoering van de Green Deal Noord-Brabant ten aanzien van solar en biobased economy ondertekend tussen de Minister van Economische Zaken en de Commissaris van de Koningin van de provincie Noord Brabant.

Deze bestuursovereenkomst vloeit voort uit de Green Deal die de Minister van Economische Zaken, de Staatssecretaris van Infrastructuur en Milieu en de Commissaris van de Koningin van de provincie Noord-Brabant hebben afgesloten op 3 oktober 2011. In deze Green Deal heeft de Minister van Economische Zaken aangegeven een bedrag van € 12 miljoen beschikbaar te stellen voor innovatieve projecten in Noord Brabant op het gebied van solar en biobased economy, waarvan € 3 miljoen reeds is uitgekeerd. De provincie Noord Brabant zal met dit beschikbaar gestelde bedrag dergelijke projecten subsidiëren met name voor wat betreft het afdekken van de (financiële) risico’s.

Het doel van de overeenkomst is om nadere afspraken vast te leggen over de wijze waarop de Minister van Economische Zaken het bedrag beschikbaar stelt en op welke wijze de provincie dit bedrag zal aanwenden ten behoeve van het stimuleren van solar en biobased economy-projecten.

De bestuursovereenkomst eindigt op 31 december 2020.

Naar boven