Logo Arnhem
Vastgesteld bestemmingsplan ‘Weerdjes’, Arnhem

Burgemeester en wethouders maken overeenkomstig het bepaalde in artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat de gemeenteraad op 22 april 2013 heeft vastgesteld

Het bestemmingsplan Weerdjes

Inzien

Het bestemmingsplan "Weerdjes" en het besluit tot gewijzigde vaststelling liggen met ingang van 2 mei 2013 gedurende een termijn van zes weken voor een ieder ter inzage op het stadhuis, loket BWL, Koningstraat 38.

Het bestemmingsplan is met ingang van 2 mei 2013 ook via internet in te zien op www.arnhem.nl/bestemmingsplan (technische storingen voorbehouden).

Daarnaast is het plan ook te raadplegen op het webadres:

http://www.ruimtelijkeplannen.nl/?planidn=NL.IMRO.0202.790-0301

De digitale bestanden die gezamenlijk het juridisch geldend bestemmingsplan vormen zijn te vinden op het webadres:

http://www.arnhem.nl/ruimtelijkeplannen/plannen/NL.IMRO.0202.790-/NL.IMRO.0202.790-0301

Plangebied:

Het plangebied ligt aan de zuidkant van de binnenstad en wordt globaal begrensd door de Rijnkade, de westelijke gevels van de panden aan de Nieuwstraat, Langstraat, een deel Vossenstraat, Nieuwe Oeverstraat en Roermondsplein. Het plangebied kenmerkt zich door een verscheidenheid van functies met aan de buitenste randen een combinatie van wonen met centrumfuncties zoals detailhandel en kantoren

Doel:

De gemeente heeft de wettelijke taak om voor juli 2013 in haar hele gemeente geactualiseerde en digitale bestemmingsplannen te hebben. In dit kader is dit bestemmingsplan opgesteld.

Het bestemmingsplan is een beheerplan, waarin de huidige situatie wordt bestemd. Dit betekent dat de bestaande gebruiks- en bebouwingsmogelijkheden zijn overgenomen in dit bestemmingsplan. Het bestemmingsplan maakt geen nieuwe ontwikkeling mogelijk.

In 2008 is een landelijke standaard voor bestemmingsplannen ingevoerd. Hierdoor kan het voorkomen dat noodzakelijkerwijs toch aanpassingen of wijzigingen zijn doorgevoerd ten opzichte van de huidige plannen. Daarnaast zijn op sommige plekken vanwege hernieuwde inzichten (bijvoorbeeld naar aanleiding van ingediende bouwaanvragen/omgevingsvergunningen) de bebouwingsmogelijkheden iets aangepast. Verder zijn in het nieuwe bestemmingsplan dubbelbestemmingen opgenomen ter bescherming van de archeologische waarden in het gebied en de verwachting daarop.

Deze wijzigingen zijn in de toelichting van het bestemmingsplan opgenomen.

Procedure

De belanghebbende die tijdig zijn zienswijze bij de gemeenteraad kenbaar heeft gemaakt, alsmede een belanghebbende aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat hij niet overeenkomstig artikel 3.8 Wet ruimtelijke ordening en afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht zijn zienswijze bij de gemeenteraad naar voren heeft gebracht, kan gedurende de aangegeven termijn van zes weken na bekendmaking beroep aantekenen bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Voorts kan, indien beroep is ingesteld, een verzoek om voorlopige voorziening worden ingediend bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

Naar boven