Logo Spijkenisse
Vaststelling bestemmingsplan ‘Centrum 2012’, Spijkenisse

Burgemeester en wethouders van Spijkenisse maken bekend, dat de gemeenteraad op 24 april 2013 het bestemmingsplan ‘Centrum 2012’ gewijzigd heeft vastgesteld. Het plangebied bestaat uit de zogenaamde ‘kleine ruit’ tussen de Groene Kruisweg, Schenkelweg, Ruwaard van Puttenweg en Hekelingseweg, met uitzondering van de gebieden waarvoor onlangs een bestemmingsplan is vastgesteld (Centrum Voorstraat e.o., Centrum Noordwest, Centrum Kopspijker, Centrum Stadsplein en Centrum Uitplein).

De gemeenteraad heeft ten opzichte van het ontwerp een aantal wijzigingen aangebracht. In de inleiding van de toelichting ontbrak het bestemmingsplan Sterrenkwartier bij de lijst met nu geldende bestemmingsplannen binnen het plangebied. Deze is in paragraaf 1.3 toegevoegd. Verder is in paragraaf 5.4.3 het advies van de Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond verwerkt. Tenslotte is bij artikel 30.1 toegevoegd, waarin een regeling wordt gegeven voor de molenbiotoop.

Het vaststellingsbesluit en het bestemmingsplan met bijbehorende stukken liggen met ingang van 3 mei 2013 gedurende een periode van zes weken tijdens de bezoekuren op afspraak ter inzage in het stadhuis te Spijkenisse (tel: 0181-696948 of 696471). Het bestemmingsplan kan ook worden geraadpleegd op de gemeentelijke website www.spijkenisse.nl/ruimtelijkeplannen , of op www.ruimtelijkeplannen.nl . Het planID van dit bestemmingsplan is NL.IMRO.0612.BP00039-3001 .

Gedurende de termijn van terinzageligging kan een belanghebbende, die tijdig zijn zienswijze over de ontwerpbesluiten bij de gemeenteraad of bij burgemeester en wethouders kenbaar heeft gemaakt, alsmede een belanghebbende, die aantoont dat hij dat redelijkerwijs niet heeft kunnen doen, tegen het besluit van de gemeenteraad schriftelijk beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Verder kan een belanghebbende beroep instellen tegen de door de gemeenteraad bij de vaststelling in het bestemmingsplan aangebrachte wijzigingen.

Genoemd besluit treedt in werking daags na afloop van de beroepstermijn. Degene, die beroep instelt, kan een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de Voorzitter van genoemde Afdeling. Indien binnen de beroepstermijn een verzoek om een voorlopige voorziening is ingediend, treedt het besluit niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.

Naar boven